Négynapos, nemzetközi technológiai show-t rendeznek novemberben Budapesten

Hírek

Vadonatúj nemzetközi technológiai esemény debütál idén novemberben Budapesten, amely egyszerre szólítja meg a szakembereket és a nagyközönséget. A szervezők célja, hogy a TECHXPO néhány éven belül a kelet-közép-európai térség meghatározó technológiai expójává váljon, amely a régióból hiányzó, de nyugat-európai nagyvárosokban már hosszú múltra visszatekintő üzleti és lakossági eseményekhez sorakozik fel képviselve régiónk szellemi, üzleti és innovációs potenciálját. Stratégiai partnerként a Ringier Hungary médiavállalat, szakmai partnerként pedig az ITBUSINESS szaklap segíti az esemény megvalósítását.

 

A november 21-24. között, első alkalommal megrendezésre kerülő show a hazai, regionális és globális vállalatok, cégek számára nyújt lehetőséget majd a legújabb szolgáltatásaik és termékeik bemutatására mind az üzleti-gazdasági, szakmapolitikai-diplomáciai szféra mind a fogyasztók számára. A TECHXPO 2024 továbbá átfogó képet ad arról, hogyan találkozhat és élhet együtt hatékonyan, előremutatóan és fenntarthatóan a humán és a tech világ. Az esemény azt is bemutatja, milyen sok ponton tudnak együttműködni a vállalatok, nemzetek, földrészek képviselői a digitális technológia által vezérelt világban; legyen szó kultúráról, innovációról vagy fenntarthatóságról.

 

E-sport, digitális állampolgárság, e-mobilitás: széles skálán mozgó tematika

A négynapos technológiai show konferencia programja a digitális állampolgárság és digitális társadalom, az európai versenyképesség, a felelős és fenntartható digitalizáció, a nők szerepe a digitális átalakulásban, a kiberbiztonság, illetve a mobilitás és e-mobilitás témáival várja a szakembereket. A tematika kiemelt eleme a kormány által a közelmúltban indított digitális állampolgárság program, illetve nemzetközi és magyar szinten a digitális társadalmak fejlődésének bemutatása.

A kiállítótérben pedig a látogatók számos izgalmas technológiai innovációval találkozhatnak, melyek a digitális állampolgárság és digitális világ, a mobilitás, e-mobilitás és a mögöttük rejlő technológia, illetve kimondottan a nőkre fókuszálva, a hétköznapok innovatív megoldásait mutatják majd be. Emellett show a karácsonyi szezonra hangolódva számos új okoseszközt és szórakoztató elektronikai terméket is felvonultat majd.

A kiállítás keretében továbbá néhány kiemelt jelentőségű ország bemutatja majd innovációs erejét és technológiai tudását. A TECHXPO mindezek mellett helyt ad a PlayIT, az ország legnagyobb gamer rendezvénye hivatalos after partyjának.

 

Kiemelkedő lehetőség a hazai és régiós tech szektornak

A TECHXPO 2024 kiemelt célja, hogy csatlakozva a hazánk európai unió soros elnökségével kapcsolatos rendezvénysorozathoz, az azzal együtt járó, Magyarországra irányuló nemzetközi figyelmet kihasználva kiemelt bemutatkozási és kapcsolatépítési lehetőséget biztosítson a hazai és kelet-közép-európai technológiai szektor számára. A szervezők stratégiai célkitűzése, a Kelet és Nyugat üzleti és geopolitikai szereplőinek összekapcsolása: közös platform megteremtése és biztosítása a cégek számára a párbeszédre, együttműködésre, elősegítve a technológiai transzfert és tudásmegosztást – írják.

 

SOCIAL MEDIA