Szeptember 17-19. között háromnapos lesz a Bajnokok Ligája nyitófordulója

Hírek

A Sport1 és a Sport2 összesen tíz mérkőzést közvetít élőben az első körből. Ezeken látható lesz például a címvédő Real Madrid, az ezüstérmes Dortmund, továbbá a Juventus, a Bayern München, a PSG, a Leverkusen és a Barcelona is.

 

Különlegesen kezdődik a Bajnokok Ligája, hiszen három nap alatt rendezik meg az első fordulót. A Sport TV-n minden lehetséges meccsidőpontban látható lesz élő közvetítés ebben az időszakban, összesen tíz találkozó kerül képernyőre a Sport1-en és a Sport2-n.

Már rögtön a szezon egyik nyitómérkőzésén pályára lép egy igazi nagyágyú, a kilencszeres BL-döntős Juventus a PSV ellen játszik (Sport1, 18:30). Az olasz-holland derbi után máris láthatjuk a címvédő (és rekordot jelentő 15 BL-trófeát birtokló) Real Madridot, amely hazai pályán a német bajnokság ezüstérmesét, a VfB Stuttgartot fogadja (Sport1, 20:45) a Santiago Bernabéuban. Ezzel a találkozóval egy időben az Allianz Arénát kapcsoljuk, a 6-szoros BL-győztes Bayern Münchenhez a Dinamo Zagreb látogat.

A szerdai játéknapon a 2024-es ezüstérmes Borussia Dortmund is bemutatkozik, ráadásul a sorsoláson második kalapban helyet kapó belga FC Bruges-zsel hozta most össze a sors (Sport2, 20:45). A francia bajnok PSG-re az első körben a spanyol meglepetéscsapat és BL-újonc, Girona vár, a Parc de Princes-ben.

Csütörtökön a Bundesligát veretlenül megnyerő Bayer Leverkusen és a Feyenoord kiválónak tűnő mérkőzésével indul a BL-program (Sport2, 18:30). Utána egy izgalmas francia-spanyol párharcot szurkolhatunk végig, amelyen a Monaco és a katalán gigaklub, a Barcelona csap össze (Sport2, 20:45).

Nem szabad elmenni szó nélkül amellett sem, hogy kedden a Young Boys – Aston Villa (Sport2, 18:30), szerdán pedig a Bologna – Sahtar (Sport1, 18:30) és Sparta Praha – Salzburg (Sport2, 18:30) mérkőzések is láthatóak lesznek.

Az esti mérkőzések lefújása után minden játéknapon megnézhetjük az aznapi összes BL-találkozó összefoglalóját. A stúdióban Bognár György, Faragó Richard, Feczesin Róbert, Hegyi Iván, Holczer Ádám, Méhes Gábor és Nyilasi Tibor tűnik majd fel szakértőként, ők elemzik ezeket a három nap során. A műsorvezetői székben kedden és csütörtökön Takács Rita, szerdán pedig Petur András foglal majd helyet. A 10 mérkőzést Bartha Zoltán, Faragó Richard, Fülöp László, Fülöp Marcell, Méhes Gábor és Petur András kommentálja majd.

 

Ezért a trófeáért küzd mindenki. Zidane játékosként és edzőként is megnyerte. (Fotó: Getty Images)

SOCIAL MEDIA