Cannesban mutatják be a Hunyadi-sorozatot

Hírek

A sorozat egy monumentális történelmi dráma, amely Hunyadi János, Magyarország legendás hadvezérének életét, szerelmi életét és harcait mutatja be – és egyben betekintést enged az akkor Európa dinamikus politikai életébe. A produkció követi a kor történelmi eseményeit, miközben lenyűgöző látványvilággal és izgalmas cselekménnyel tárja a nézők elé a soknyelvű kontinens világát – írják.

 

A sorozat különlegessége, hogy több mint hatszáz nemzetközi színész és kaszkadőr részvételével készült, és a szereplők saját anyanyelvükön szólalnak meg, ezzel növelve a történelmi hitelességet. A főszerepekben Kádár L. Gellért (Hunyadi Jánost alakítja), Rujder Vivien (a feleség, Erzsébet szerepében), Törőcsik Franciska (az első szerelem, Mara), valamint olyan nemzetközi sztárok, mint Laurence Rupp (akit ismerhetünk a Barbárokból), Giancarlo Giannini (Casino Royale, Hannibal) és Karel Roden (A Bourne-csapda) láthatóak. A rendezői székben Robert Dornhelm (Mária Terézia, Háború és Béke), Nagypál Orsi (Csak színház és más semmi, Terápia, Nyitva), Szász Attila (Örök tél, Apró mesék) és Lengyel Balázs (Aranyélet, Lajkó – Cigány az űrben) foglal helyet.

„A Hunyadi egy olyan hős útját mutatja be, aki falusi fiúból rettenthetetlen harcossá, majd Európa megmentőjévé válik. Gyerekkorom óta lenyűgöz a déli harangszó története, és ezzel a sorozattal lehetőségünk nyílik, hogy a nekünk magyaroknak egyértelmű történetet most az egész világgal megismertessük” – nyilatkozta Robert Lantos, a sorozat vezető producere.

A Hunyadi Bán Mór regényciklusára épül és Robert Lantos kanadai-magyar producer szerelemprojektjévé vált. Lantos és producertársai, köztük Krskó Tibor (aki már Lantos korábbi magyarországi projektjeiben is részt vett) nagy célokat tűztek ki maguk elé: a produkcióval a világ televíziós piacára akarnak betörni – és ennek első fontos állomása a MIPCOM Cannes, amely televíziós ipar egyik legfontosabb globális rendezvénye.

Az Átlátszó 2017-ben írt arról, hogy „filmes céget alapított az eddig leginkább a reklámpiacon nyomuló HGY Invest Kft., amely a Rogán Antal köreibe sorolt Csetényi Csaba régi üzlettársa, Krskó Tibor érdekeltsége, de erősen kötődik a feltörekvő reklám- és médiapiaci oligarchához, Tombor Andráshoz is”.

A szórakoztatóipari tartalompiac legjelentősebb vására, a MIPCOM Cannes a tavalyi évben több mint tizenegyezer résztvevővel zajlott, több mint száz országot képviseltek a jelenlévők.

Lucy Smith, a MIPCOM Cannes és a MIP London igazgatója a bejelentés kapcsán úgy fogalmazott: „A Hunyadi epikus mind történetében, mind a képernyőn. Az ambiciózus történetmesélésével és a magas színvonalú produkciójával, kivételesen kreatív csapatával és valóban nemzetközi szereplőgárdájával már a bejelentése óta egyre növekvő érdeklődést vált ki világszerte, nagy örömünkre szolgál, hogy Cannes-ban adhatunk otthont az első vetítésnek.”

A sorozat 2025 első negyedévében kerül képernyőre, Magyarországon a TV2 mutatja be.

 

Fotó: Variety

 

SOCIAL MEDIA