Újabb sorozattal bővül a Sport TV kézilabdás portfóliója

Hírek

A csatorna eddig is élőben közvetítette mindkét nemnél a Bajnokok Ligáját, valamint az Európa-ligát, a bajnokságok közül a német Bundesliga mellé 2024 őszétől csatlakozott a spanyol Liga Asobal, most pedig itt a gyűjtemény legújabb darabja. A szeptember 27. és október 3. között Egyiptomban sorra kerülő férfi klubvilágbajnokságot ugyanis a Sport TV platformjain lehet élőben nyomon követni.

 

A korábban IHF Super Globe névre hallgató eseményen 2015 után másodszor vesz részt a Veszprém HC. Az Építők bemutatkozásképp ezüstérmet nyert Katarban, aligha bánná bárki is, ha másodjára egy fokkal feljebb lépne a dobogón. A kilenc csapatot három darab hármas csoportba osztották be, a magyar bajnok a brazil Taubaté és az egyiptomi Zamalek mellé került. A dél-amerikaiakkal szeptember 28-án, a rendező ország (egyik) képviselőjével egy nappal később találkozik – a két győzelem, illetve az ezzel járó továbbjutás reményében. Az elődöntőket október 1-jén, az éremmeccseket október 3-án rendezik. Európát a Veszprém mellett a Bajnokok Ligája legutóbbi két győztese, a Magdeburg (2023) és a Barcelona (2024) képviseli.

Az új edző, Xavi Pascual addigra már három nemzetközi tétmeccsen is tesztelheti, hol tart a csapatépítésben, hiszen a Veszprém szeptemberben sorrendben a Füchse Berlinnel, a PSG-vel és a Sportinggal is találkozik a Bajnokok Ligájában. Addigra azért valami kiderül abból, miképp halad főképp a védekezés átalakítása, illetve az új játékosok (Luka Cindric, Nikola Grahovac, valamint az ifiből felhozott Végh Bálint) integrálása.

 

SOCIAL MEDIA