Quaestor-per: 13 év fegyház Tarsoly Csabának

Hírek

Elsőfokon 13 év fegyházra ítélte a bíróság Tarsoly Csabát, emellett eltiltották vezető tisztségviselői pozíció betöltésétől, valamint tíz évre közügyektől is. A bíróság elrendelte Tarsoly Csaba első- és M. Zsolt harmadrendű vádlott őrizetbe vételét, legfeljebb 72 órára – írja a Telex. 

 

Tarsolyt többek között bűnszervezetben folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette és társtettesként bűnszervezetben folytatólagosan elkövetett csalás miatt ítélték el. A bíróság a másod- és negyedrendű vádlottakat teljes egészében felmentették, a másik nyolc vádlott esetében büntetést szabott ki.

Dr. Steiner Gábor, a Fővárosi Törvényszék bírája a szóbeli indoklás során elmondta, hogy álláspontjuk szerint az ügyészség világszínvonalú nyomozást folytatott le az ügyben, ami bármelyik ország ügyészségének és nyomozó hatóságának az elismerésére válna. Steiner szerint a vádlotti védekezések nagyrészt nem az ügy érdemi részeire tértek ki, hanem arra, hogy zárja ki a bíróság a terhelő bizonyítékokat tartalmazó emaileket, a terhelő tanúkat, illetve a kirendelt szakértőket. „A védekezés jelentős része ez volt, mondhatnám úgy is, hogy a cél az volt, hogy minél később fejeződjön be az eljárás, vagy talán ne is fejeződjön be. Ezzel semmi gond nincs, ez egy jó védekezési taktika, csak szükség lenne ilyenkor B tervre is, hogy ha mégis befejeződik a bizonyítéki eljárás, akkor legyen érdemi védekezés is.”

A Quaestor-ügy az ország eddigi legnagyobb pénzügyi csalása, az erről szóló tárgyalássorozat csaknem nyolc éve tart. Tarsoly Csaba az utolsó szó jogán is tagadta a vádakat.

További részletek a Telex cikkében.

SOCIAL MEDIA