Teljes a STRAND Fesztivál programja

Hírek

A Balaton legszebb panorámájával vár mindenkit a STRAND Fesztivál augusztus 22. és 24. között Zamárdiban.

 

A három fő színpadon egymást váltják azok a hazai előadók, akik országszerte a legnagyobb klubok és koncerthelyszínek főszereplői.  Azahriah és a Halott Pénz csak Zamárdiban lép fel nyáron a Balatonon, de többek között érkezik még Majka, a Bagossy Brothers Company, Krúbi, Beton.Hofi, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, a Valmar, vagy éppen T.Danny és a Pogány Induló. A STRAND a kezdetek óta fontosnak tartja, hogy a legaktuálisabb, legizgalmasabb produkciók minden évben nagy számban jelen legyenek a programban. A nemzetközi mezőnyből pedig a Chase & Status, Alok és Elderbrook vállalt fellépést a Balaton egyik legnagyobb eseményén.

A vízparti Telekom Kraft Tábortűz vendége lesz Kiss Tibi és az Aranyakkord, Járai Márk, valamint a Carson Coma „akusztik” csapata, Giorgioval és Barnival. A MOL Nagyszínpad programja minden nap éjfél előtt zár. A headlinerek után az FOH Club Stage-en a Smile, a Midlife Crisis és a Roma Soul egészen hajnalig igazi házibuli hangulatot ígér. Ugyancsak új helyszín a Rádió 1 Stage, ahol a legnépszerűbb DJ-k közül a World is Mine és a DISCO* S HIT csapata hozza a legjobb zenéket. Az MBH Influencer Club House várhatóan a STRAND egyik központjaként várja a fesztiválozókat, napközben a GlowStationben csillogó és világító sminket kaphatnak és kipróbálhatják a 360 fokos selfie kamerát, esténként pedig igazi kuriózumok és bestsellerek váltják itt egymást: Bruno & Spacc, LL Junior, T. Danny x K.Kevin. A fesztiválok törzsvendégei tudják, hogy a legnagyobb házibuli hangulat az Unicum Bár helyszínén várható, a Coke Studio Stage pedig az elektronikus zene képviselőit vonultatja fel. A vízparton a Buborékok Nyara Plázson találkozhatunk, ahol egész nap a vízparton chillezhetünk, hűsítő koktélok kíséretében élvezve a tihanyi panorámát.

A STRAND Fesztiválon idén is kiemelt szerep jut a kortárs képzőművészetnek is. Ötvennél is több alkotást mutatnak be a fesztiválon felépülő pop-up galériában, illetve a fesztivál szinte egész területén. A meghívott művészek sok esetben nemcsak az alkotásaikkal lesznek jelen, de személyesen is találkozhat velük a közönség, tárlatvezetésre és közös alkotásra is számíthatunk. A névsorban Barakonyi Zsombor, Bereczki Kata, Cserbik Rita, Ef Zámbó István, Fajó János, Kiss Tibor, Osgyányi Sára és Sibitka Panni is szerepel. Az Andrássy úti HAB csapata művészeti előadásokkal és műhelyprogramokkal készül a STRAND ART helyszínére. Míg Weiler Péter a cirkusz tematikához kapcsolódva Houdinit idézi meg egy közel száz m2-es alkotással, amely erre az alkalomra készült – írják.

A MOL szinte a kezdetek óta fő partnere a STRAND Fesztiválnak. „A MOL Nagyon Balaton programsorozat zászlóshajójaként immáron tizenkettedik éve a STRAND Fesztivál zárja a nyarat.  A STRAND több mint egy fesztivál a sok közül. A Balaton partján minden évben összegyűlnek az adott év legizgalmasabb zenei produkciói, de a kortárs képzőművészet, az irodalom, a film és a sport is szerepet kap a programban. A Best of Balaton kurátoraként kifejezetten várom már az idei fesztivált, hiszen itt derül majd ki, hogy a nagyközönség ajánlásai alapján mely balatoni helyszínek, látnivalók és érdekességek kerülnek fel a Best Of Balaton 2024 listájára” – mondta Pantl Péter, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója.

 

SOCIAL MEDIA