Itt az Effie rövidlistája

Itt az Effie rövidlistája
A nehezebb és összetettebb feladat ellenére, a szervezők várakozásainál jóval több nevezés érkezett be az idei hatékonysági versenyre.

A világ több mint 40 országában megrendezésre kerülő 2017. évi Effie reklámhatékonysági verseny nevezési feltételeit és zsűrizését számos újdonság jellemezte idén. A pályázóknak tartalmilag és formailag strukturáltabb, ugyanakkor teljesebb körű és részletesebb kampány-bemutatást előíró nevezési dokumentációt kellett benyújtaniuk az október 12-i határidőig. A pályaművek értékelése - az új feltételekkel összhangban -, elmélyültebb zsűrizési folyamatot igényelt, amely ez alkalommal is 2 fordulóban zajlott, közel 100 hazai marketingkommunikációs szakember bevonásával. A zsűrizést most is auditálás előzte meg.

Az ügynökségi, megrendelői, média-, kutatói és oktatói oldalról érkező zsűritagok értékelése alapján idén 67 pályamű jutott tovább a shortlist-re. A döntőbe jutás és díjazás ponthatárának meghúzása az Effie Felügyelőbizottságának közreműködésével, közjegyző felügyeletével történt.

A legtöbb döntős pályamű ez alkalommal a Szolgáltatás, a Bevezető kampány, az Élelmiszer, a Gyógyszer és az új Branded content kategóriákból került ki. A döntős alkotások között a legtöbb pályázattal az ACG, a Young&Rubicam Budapest és az OMD Hungary szerepel. A teljes rövidlista mellékelten letölthető.

A leghatékonyabb kampányok alkotói – a megrendelő és az ügynökség - eredményes munkájukért járó szakmai elismeréseiket, az Arany, Ezüst, Bronz Effie-ket, valamint a Platina Effie-t a Vigadó Dísztermében megrendezendő ünnepélyes Díjátadó Gálaesten vehetik át 2017. november 22-én. Az est zenei közreműködői ezúttal Snétberger Ferenc és ifjú, tehetséges tanítványai lesznek. A gálára jegyek itt igényelhetőek.

Effie 2017 shortlist
Letöltés pdf formátumban

Aczél László

Young and Rubicam/MAKSZ elnök

Legyen ön az első, aki exkluzív cikkeket, tanulmányokat kap!

Heti hírlevelünkben csak feliratkozóink számára elérhető tartalmakat is küldünk. Ne maradjon le! Nincs más dolga, mint megadni e-mail címét:

Sikeresen feliratkozott

email címmel hírlevelünkre! Köszönjük!