La Liga: ma bajnok lehet a Barcelona

Tejszínhub

A spanyol labdarúgó-bajnokságot utcahosszal vezető FC Barcelona ma este már bajnok lehet. A katalánok a 2018-2019-es szezon óta várnak az újabb aranyéremre. 

 

Barcelonában trófeákat kell nyerni. A Bartomeu-korszak (2014-2020) értelmetlen pénzszórása, a klub totális eladósítása után a katalán gigász az idei szezon,ban Xavi vezetésével ismét hasonlítani kezdett régi önmagára. Időnként játékban is, de eredményekben mindenképpen. A január 15-én Szaúd-Arábiában lejátszott Szuperkupa-döntőben az örök rivális Real Madridot verték 3:1-re, azóta pedig a bajnoki versenyfutásban is egyenletes teljesítményt nyújtva (egy-két botlást leszámítva) menetelnek az aranyérem felé.

Szombaton este a blancók hazai pályán 1:0 arányú győzemet arattak a Getafe ellen, így 71 ponttal ismét feljöttek a második helyre. Ha viszont délután az Atlético győzni tud a tökutolsó, biztos kieső Elche otthonában, akkor ismét a matracosok állhatnak a dobogó második fokán 72 ponttal.

De ez mind kevés, ha az FC Barcelona ma este megnyeri a városi derbit az Espanyol ellen: ebben az esetben 85 pontjuk lenne, ami már behozhatatlan, 13 pontos előny a hátralévő 4 fordulóban. De ha nem így történne, az sem lenne tragédia a gránátvörös-kék alakulatnak, hiszen a riválisok csak akkor tudnák megelőzni őket, ha nem csak a mai, hanem az utána következő négy meccsüket is zsinórban elveszítenék. Erre azért vajmi kevés az esély.

 

SOCIAL MEDIA