Élőben közvetíti a Televíziós Újságírók Díja gálaestet az RTL Magyarország és a TV2 Csoport

Hírek Kiemelt

Március 29-én a TV2 Csoport és az RTL Magyarország közösen, élőben közvetíti online felületein a Televíziós Újságírók Díja gálaestet. Az eseményen kiderül, hogy mely televíziós produkciók és személyek nyerik el a rangos elismerést.

 

Online közvetítések révén a meghívott vendégek mellett a nagyközönség is figyelemmel kísérheti a Televíziós Újságírók Díja ünnepélyes díjátadó gálaestjét. A március 29-én, 20:00 órakor kezdődő esemény egyszerre, egyidőben, élőben lesz látható a két nagy kereskedelmi televíziótársaság, az RTL Magyarország és a TV2 Csoport online felületein, az RTL.hu-n és a TV2 Play platformokon.

„A tavalyi évhez hasonlóan most is örülünk, hogy a TV2 Csoport az RTL Magyarországgal együtt médiapartnere a gálának, amely a magyar televíziós szakma legrangosabb eseménye – mondta Pavel Stantchev, a TV2 Media Csoport vezérigazgatója.

„Az RTL.hu azzal a céllal született újjá, hogy a kiegyensúlyozott újságírásnak a digitális térben is felületet biztosítsunk. Épp ezért örömmel adunk helyet idén is a Televíziós Újságírók Díjátadó Gálája online közvetítésének, mint a televíziós szakma pártatlan elismerésének – mondta Kolosi Péter, az RTL Magyarország tartalomért felelős vezérigazgató-helyettese.

„Tavaly, a kereskedelmi televíziózás 25 éves története során először együtt közvetített egy eseményt a TV2 Csoport és az RTL. Büszkék vagyunk arra, hogy ez a Televíziós Újságírók Díja lehetett. Ezáltal még jobban megvalósult az, hogy évente egyszer a tévétársaságok félreteszik az egymással való versengést és elismerik egymás sikereit. Nagyon örülünk, hogy ez idén is fontos számukra és ezáltal a nagyközönség ismét online követheti a legnagyobb televíziós gálát – mondta Kenderessy Szabolcs, a Televíziós Újságírók Díja alapítója és a SorozatWiki főszerkesztője.

Idén összesen 14 kategóriában – nagyszabású showműsor, vetélkedő, reality, gasztroreality, talkshow, zsűritag, női műsorvezető, férfi műsorvezető, heti sorozat, napi sorozat, színésznő, színész, női mellékszereplő és férfi mellékszereplő – hirdetnek győztest.

A díj szabályzata alapján kategóriánként az a három televíziós produkció és személy került az esélyesek közé, akikre az elismerést odaítélő médiumok a legtöbb szavazatot adták. A Televíziós Újságírók Díja grémiuma az Index, a Marketing&Media, a Márkamonitor, a Media1, a Médiapiac, az Origo, a SorozatWiki, a Színes RTV, a Telenovella-Epizód magazin és a TVR-hét egy-egy szakújságírójából áll.

Díjra esélyesek a 2022-ben képernyőre került produkciók és személyek közül:

 

Nagyszabású showműsor

Dancing with the Stars (TV2)

Sztárban sztár (TV2)

X-Faktor (RTL)

 

Vetélkedő

A Géniusz (ATV)

Észbontók (VIASAT3)

Szerencsekerék (TV2)

 

Reality

Ázsia Expressz (TV2)

Cápák között (RTL)

Nyerő Páros (RTL)

 

Gasztroreality

A Konyhafőnök (RTL)

Ide süss! (VIASAT3)

Séfek séfe (TV2)

 

Talkshow

Az első influenszerek (Spektrum)

DTK: Elviszlek magammal (Spektrum Home)

Propaganda (TV2)


Zsűritag

Gáspár Laci (X-Faktor)

Majoros Péter Majka (Sztárban sztár leszek!)

Pápai Joci (Sztárban sztár leszek!)

 

Női műsorvezető

Lékai-Kiss Ramóna (TV2)

Lilu (RTL)

Ördög Nóra (TV2)

 

Férfi műsorvezető

Sebestyén Balázs (RTL)

Stohl András (TV2)

Till Attila (TV2)

 

Heti sorozat

A besúgó (HBO Max)

A Király (RTL+)

Pepe (TV2)


Napi sorozat

Brigi és Brúnó (VIASAT3)

Jóban Rosszban (SuperTV2)

Keresztanyu (RTL)

 

Színésznő

Dobos Evelin (A Séf meg a többiek)

Schell Judit (A Király)

Staub Viktória (A Király)

 

Színész

Nagy Ervin (A Király)

Patkós Márton (A besúgó)

Olasz Renátó (A Király)

 

Női mellékszereplő

Básti Juli (Pepe)

Bíró Panna Dominika (A Király)

Hermányi Mariann (A besúgó)

 

Férfi mellékszereplő

Medveczky Balázs (Pepe)

Thuróczy Szabolcs (A besúgó)

Varga Ádám (A besúgó)

 

Fotó: Televíziós Újságírók Díja

 

SOCIAL MEDIA