Népszava: „Modellváltás” kezdődhet a közoktatásban is

Hírek

A Szinyei Merse Pál Gimnázium az alapítványi működésű Óbudai Egyetem fenntartásába kerülhet. A rektorhelyettes szerint az állami szerepvállalás a köznevelésben is csökkenni fog.

Az alapítványi fenntartású Óbudai Egyetem bejelentkezett a budapesti, VI. kerületi Szinyei Merse Pál Gimnázium fenntartásának átvételére, szándékukról a múlt héten tájékoztatták a tantestületet, a diákokat és a szülőket – értesült a Népszava.

A március 7-én, kedden – az egyetem, a tankerület, az önkormányzat, az iskolavezetés és a szülői munkaközösség képviselői részvételével tartott – egyeztetésről készült jegyzőkönyv szerint a jelenlegi fenntartó, a Belső-Pesti Tankerületi Központ nyitott az iskola átadására, amelyről a köznevelésért is felelős Pintér Sándor belügyminiszter dönt majd várhatóan május 31-én.

A Szinyei Gimnázium lenne az első, és feltehetően nem is az utolsó, amely egyetemhez kerülne. Legalábbis erről árulkodik az Óbudai Egyetem rektorhelyettesének, Molnár Andrásnak egy kijelentése: a váltást egyebek mellett azzal indokolta a jegyzőkönyv szerint, hogy „az állam a szerepvállalását, ahogy elkezdte csökkenteni a felsőoktatásban, úgy ezt a közoktatásra is ki akarja terjeszteni” – írják.

Fotó: Szinyei Merse Pál Gimnázium

SOCIAL MEDIA