A Knorr-Bremse a dolgozókkal összefogva támogatja a SUHANJ! Alapítványt

Hírek Piac

A kezdeményezésbe bekapcsolódó munkatársak virtuálisan 135 300 kilométert tettek meg futva vagy kerékpározva – többet, mintha háromszor megkerülnék a Földet az Egyenlítő körül.

 

Az akcióban részt vevők 11 202 órát sportoltak, így a Knorr-Bremse Budapest 1 120 200 forint támogatást nyújtott a SUHANJ! Alapítványnak. Gusztos Péter, a szervezet vezetője ünnepélyes keretek között február 24-én vehette át a támogatást szimbolizáló csekket Kovács Beatrixtól, a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungaria Kft. kommunikációs és CSR igazgatójától.

A Knorr-Bremse Budapest és a SUHANJ! Alapítvány között régi és szoros a kapcsolat: jelentős támogatási összeggel és a munkatársak önkéntes munkájával hozzájárult a 2016-ban megnyitott SUHANJ! Fitness-hez, az ország első integratív edzőterméhez. A vállalat munkatársai azóta is rendszeresen részt vesznek támogatóként és versenyzőként is az alapítvány futóversenyein: Suhangyal jótékony futóként adományt gyűjtenek, látás és mozgássérült sportolókat kísérnek. Emellett a civil szervezeteket, oktatási és szociális szervezeteket támogató Local Care – Helyi gondoskodás elnevezésű vállalati felelősségvállalási programja keretében a fitneszterembe erősítő gépeket, a közelmúltban pedig egy kézzel hajtható versenykerékpárt adományoztak a SUHANJ! Alapítványnak, amelyet a vállalat munkatársai önkéntes munkával újítottak fel – írják.

A Knorr-Bremse Budapest saját sportegyesülettel is támogatja a dolgozók aktív életformára törekvését és egészségmegőrzését: a Vasúti Fék Egyesületen belül kilenc szakosztályt működtet a vállalat.

Kovács Beatrix az átadáson mondott beszédében hangsúlyozta: „Rendkívüli népszerűségnek örvendett a SUHANJ! Alapítvány újabb támogatására indított programunk. Mindez annak is köszönhető, hogy munkatársaink a korábbi közös integratív programokból pontosan ismerik, milyen nehézségekkel kell szembenéznie a fogyatékkal élő sportolóknak és azt is, milyen eszközökkel tudnak segíteni, emellett megtapasztalják, milyen felemelő érzés közösen átélni a mozgás örömét.”

Gusztos Péter, a SUHANJ! Alapítvány társalapítója és vezetője azt mondta: „A Knorr-Bremse immár 8. éve segíti a SUHANJ! munkáját. A COVID jelentette kihívások, majd utána a jelenlegi gazdasági, pénzügyi környezet nagy nehézséget jelentenek a civil szervezetek számára is, így különösen értékes számunkra ez a kitartó támogatás.”

 

SOCIAL MEDIA