La Liga: jön a madridi derbi, a Real – Atlético összecsapás

Hírek Márkák

A spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának slágermérkőzése a ma 18:30-kor kezdődő Real Madrid – Atlético Madrid összecsapás.

 

A két fővárosi nagycsapat derbije mindig izgalmas, függetlenül attól, melyik milyen pozíciót foglal el éppen a tabellán. A „nagy testvér”, a királyi gárda 35 alkalommal hódította el a bajnoki címet, ezzel a legeredményesebb spanyol csapat. A „matracosok” eredménye ettől messze elmarad, eddig 11 alkalommal akaszthatták a nyakukba a bajnoki aranyérmet, már csak ezért is fűti őket a becsvágy, hogy bizonyítsanak a fővárosi rivális ellen.

A két csapat között 10 pont a különbség, így az Atlético akkor sem szoríthatná meg az ellenfelét, ha nyerni tudna a Bernabeuban, és erre, valljuk be, egyébként sincs most sok esélye. A Real Madrid mellett nem csak a hazai pálya szól, hanem a pillanatnyi forma is. Akik látták a Real BL-fellépését Liverpoolban, azok tudják, hogy a blancók elképesztő futballt produkáltak kedden este, az Anfield Roadon verték péppé a vörös ördögöket.

Talán az adhat némi esélyt az Atléticónak, hogy a vendéglátók még mindig a keddi gála hatása alatt állnak, és kevésbé motiváltak. A Real Madrid jelenleg a második helyen áll a bajnoki tabellán, 8 ponttal lemaradva a Barcelona mögött, így a bajnoki győzelemre már igen kevés az esélyük, viszont a Bajnokok Ligájában menetelhetnek tovább a döntő felé. Az Atléticónak viszont nagyon kell a pont, jelenleg a BL-indulást érő 4. helyen állnak, de csak egyetlen ponttal megelőzve a Betist. Ebben a helyzetben egy döntetlen is igen jót tenne a 2021-ben még bajnok, de mostanában nem igazán meggyőző Siemone-gárdának.

A két csapat formájáról többet tudhatunk meg ma 18:30-tól. A mérkőzést a Spíler2 közvetíti.

 

 

SOCIAL MEDIA