Bemutatkozott az új Cat S75

Hírek

A Bullitt Group bemutatta új Cat telefonját, a Cat S75-öt. Az iparágban egyedülállóan strapabíró okostelefon megbirkózik az extrém körülményekkel, és a MediaTek legmodernebb NTN (nem földfelszíni hálózatra fejlesztett) csipszetjét tartalmazza. Ez közvetlen kapcsolatot biztosít a 37 500 km magasan a föld felett található geostacionárius műholdakkal, így a lefedettséggel nem rendelkező területeken is lehet üzenetet küldeni vagy SOS segélykérést indítani a készülékkel.

 

A Cat S75 a gyártó eddigi legstrapabíróbb készüléke. Az extrém tesztek során akár 1,8 méteres magasságból acéllemezekre ejtették, emellett a por, homok és szennyeződések bejutása ellen is védett. Rendkívül vízálló, 5 méteres mélységig tesztelték, és a nagynyomású vízsugarakkal is megbirkózik. Ezzel kiérdemelte a Cat S75 IP68 és IP69K minősítést. Mindemellett a Cat S75-öt szigorú Mil-Spec 810H teszteknek is alávetették, ezek biztosítják, hogy a telefon túlélje a szélsőséges hőmérsékletet, a magas páratartalmat, a sós levegőt és a ködöt. A Cat S75 egyszerűen tisztán tartható, áttörölhető szappanos vízzel, alkoholos törlőkendővel. A Bullitt Hygiene+ technológiájának köszönhetően a készülék külső felülete antimikrobiális ezüstionokat tartalmaz.

A strapabíró jellemzők és 6,6 hüvelykes kijelzője (FHD+ 120 Hz-es képfrissítési frekvencia és 20:9-es képarány) ellenére a Cat S75 vékony készülékházzal bír. Az 5000 mAh kapacitású akkumulátor akár két napos üzemidőt biztosít, 15 W-os gyorstöltés és Qi vezeték nélküli töltés támogatásával. Az eszközt a MediaTek Dimensity 930 nyolcmagos 2,2 GHz-es processzora hajtja, 6 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel, amely MicroSD-kártyával bővíthető. Hármas kamerarendszere 50 MP-es főkamerából, 8 MP-es széleslátószögű kamerából és 2 MP-es makrokamerából áll, a főkamera pedig víz alatt is használható. Az előlapon 8 MP-es kamera található. A Cat S75 Android 12 operációs rendszerrel érkezik, és két operációsrendszer-frissítést, 5 évig pedig biztonsági frissítést kap.

„Az elmúlt 10 évben mind a megbízhatóság, mind az innováció tekintetében mi mutattuk az utat a strapabíró telefonok kategóriájában. Büszkén mondhatom, hogy a Cat S75-tel ismét megemeljük a lécet.  Az S75 rendelkezik a Cat telefontól elvárható strapabírással, mindezt ultragyors 5G kapcsolattal és közvetlen műholdas kommunikációval kombinálja. Az S75 új fejezetet jelent a rugalmas mobilkommunikációban, amelyet más okostelefonok egyszerűen nem képesek biztosítani. Ez a legjobb Cat telefon, amit valaha készítettünk” – mondta el Richard Wharton, a Bullitt Group társalapítója.

„Az okostelefonokat tekintve a műholdas technológia a következő nagy lépés a mobilkommunikációban.  Ezt a MediaTek az önálló, szabványokon alapuló műholdas kommunikációs csipszetjével már képes biztosítani. A Bullitt-tal folytatott sikeres együttműködésünknek köszönhetően, 3GPP NTN technológiánkat és csipszetünket a világ első kereskedelmi forgalomban kapható, kétirányú műholdas üzenetküldéssel rendelkező készülékeibe integrálhattuk” – mondta JC Hsu, a MediaTek vezeték nélküli kommunikációs üzletágának vállalati alelnöke és vezérigazgatója.

 

SOCIAL MEDIA