Bayern München: Mönchengladbachban tart az átok?

Tejszínhub

A Bayern München labdarúgói nem ijedős legények, de mintha egy gonosz varázsló megátkozta volna őket: Mönchengladbachban egyszerűen nem tudnak nyerni, immár sorozatban hatodik alkalommal nem sikerült begyűjteniük a három pontot a Borussia vendégeként. 

 

Pedig a hazaiak ebben a szezonban nem nevezhetők különösen harapósnak, kereken 50 százalékos a mérlegük: 8 győzelem, 5 döntetlen, 8 vereség, ez pont arra elég, hogy a középmezőnyben, a 8. helyen szerénykedjenek. Az elmúlt hetekben nem is mutattak különösebben jó formát. Legutóbb Berlinben a Hertha nagyon csúnyán helybenhagyta őket (4:1), előtte pedig hazai pályán játszottak gól nélküli döntetlent a Svhalke 04 gárdájával.

De a Bundesliga „örökös bajnoka” ellen nagyon felszívták magukat, Stindl, Hofmann és Thuram is gólt szerzett a bőrnadrágosok ellen, akik Chupo-Moting góljával az első félidőben még egyenlítettek, de a mérkőzés hajrájában kétgólos hátrány kellett volna leküzdeniük. Az ifjú bajor reménység, az alig 17 éves Mathys Tel 93. percben szerzett gólja már sovány vigasz volt a Nagelsmann-gárdának.

Még az a csúfság is megeshet velük, hogy ha  holnap a Bundesliga törpéja, az Union Berlin hazai pályán legyőzi a Schalkét, akkor a Bayern a második helyre szorul a kiscsapat mögött. Ki gondolta volna ezt néhány napja, amikor a bajorok Párizsban oktatták a Messivel és Neymarral felálló PSG csapatát. Holnap sokan fognak figyelni a Berlinből érkező hírekre!

 

Kép forrás: Bayern München 

 

SOCIAL MEDIA