Magasabb fokozatra kapcsol a közösségi autózás élménye

Hírek Kiemelt

A Toyota Yaris öntöltő hibrid elektromos kivitele is bekerül a MOL Limo flottájába, tovább csökkentve a közösségi autózás karbonlábnyomát.

 

A Yaris Hybrid 2021-ben az autós szakújságírók szavazatai alapján az év autója volt: a külső méreteit tekintve kisautó könnyen helyet talál magának a városi forgalomban és parkolni is egyszerű vele, belül viszont sokkal inkább kompakt méretű, öt teljes értékű üléssel. A tapasztalatok szerint ezeket a tulajdonságokat különösen a női felhasználók és a városban vezetők értékelik nagyra. Ugyanakkor a Yaris Hybrid a hosszabb távú utakra is tökéletes megoldást kínál: a térkínálata révén a vezetőn túl akár négy utas számára is kényelmes utazást biztosít, és a kellő dinamizmusa mellett az önvezetést támogató kényelmi funkciók is megvannak az autóutakon vagy a sztrádákon történő közlekedéshez.

„Az ügyfelek egyértelmű elvárásai mellett fenntarthatósági és gyakorlati szempontok is szóltak a Toyota Yaris Hybrid kiválasztása mellett. A közösségi autózásnál az elsődleges cél az autóhasználat karbonlábnyomának és a helyi károsanyag kibocsátás csökkentése. Ezért üzemeltetőként mindig azt a megoldást keressük, amely a jármű teljes életciklusára vetítve a legkisebb kibocsátással jár. Ennek a szempontnak a jelenlegi külső feltételek mellett a most flottába kerülő hibrid járművek felelnek meg a leginkább. Vagyis a Yaris Hybrid autókkal a felhasználók közössége mellett a környezet is sokat nyer” – nyilatkozta Vető Bálint, a MOL Limo ügyvezető igazgatója.

„Az innováció és a környezeti értékek iránt elkötelezett márkaként örömmel tölt el minket, hogy a MOL Limo választása a Toyota Yaris Hybridre esett. Biztosak vagyunk benne, hogy az európai piacon kiemelten népszerű típus azon a komplex felhasználási területen is bizonyítja majd sokoldalú képességeit, amit a közösségi autózás jelent” – mondta el László Richárd a Toyota Central Europe Magyarországért felelős igazgatója.

 

SOCIAL MEDIA