Hogyan lehet ebben a nehéz gazdasági helyzetben fejlődni, növekedni, nagyobb nyereségre szert tenni?

Hírek Piac

A folyamatosan változó piaci környezet, a megemelkedett működési költségek a cégek vezetőit állandó kihívások elé állítják, mely gyors reagálást és permanens újratervezést igényel. A jelenlegi kiszámíthatatlan környezetben még fontosabb a vállalatok pénzügyeinek szakszerű irányítása, a folyamatok racionalizálása, a költséghatékonyság fokozása.

 

„Napjainkban egyre nagyobb teret hódít a vállalati világban, hogy egyes szakterületek kiszervezésre kerülnek és alvállalkozókra bízzák. A pénzügyi vezetés vállalaton kívüli megvalósítása még gyerekcipőben jár, de mind több kis, és középvállalat (kkv) ismeri fel az ebben rejlő potenciált. A vállalati pénzügyi tudatosságot magasabb szintre emelve növelhetjük a cégek hatékonyságát, nyereségességét, így biztosítva, hogy a cégtulajdonosok, vállalatvezetők az energiáikat üzletfejlesztésre, szakmai irányításra fordíthassák” – mondja Kelemen Kálmán, az Intelligens Pénzügyek vezetője.

A pénzügyi szakember hozzáteszi, hogy a magyar vállalkozások számára új megvilágításba helyezhető a pénzügyi folyamatok kezelése, hiszen másfajta szemszögből mutatnak rá a pénzügyi alapok szakszerű és globális irányítására. A nagyvállalati tapasztalatok átültetése a kkv-k részére nem csak naprakész vezetői jelentésekkel, pénzügyi kimutatásokkal segíti a döntési folyamatokat, hanem egy cég stratégiai céljainak eléréséhez, fejlesztéséhez, pénzügyi tervezéshez, üzleti folyamatai pénzügyi hatásainak méréséhez is támogatást nyújt a profit növelése, és a fejlődés gyorsítása érdekében. Szerinte akkor tudnak igazán hatékonyan és a legtöbb hozzáadott értéket teremtve dolgozni, ha a megbízó „vezető társként” tekint rájuk, és a döntéselőkészítő folyamatok kezelését is teljes egészében átadja számukra.

„A pénzügyi vezetés vállalaton kívüli megvalósítása 3 területen tud hatékony segítséget nyújtani a cégeknek. A CFO szolgáltatással innovatív pénzügyi megoldásokat, élenjáró pénzügyi módszereket és technológiát, a pénzügyi folyamatok tekintetében pedig nyugalmat kínálunk a tulajdonosoknak, cégvezetőknek, start-up vállalkozásoknak. A kontrolling segítségével naprakész üzleti adatokhoz, heti-havi részletes üzleti jelentésekhez, ad-hoc elemzésekhez, értékelésekhez (az értékesítésről, projektekről, a termelésről, pénzügyi eredményekről) juttatjuk a vezetőket, amely elősegíti a gyors és rugalmas reagálást a gyorsan változó piaci körülményekre. A menedzsment szolgáltatásokkal a váratlan, eddig nem ismert, esetleg krízisszerű helyzeteket segítünk megoldani a cégvezetőknek” – egészíti ki.

A pécsi székhelyű Ferling Kft. vezetője saját cégén tapasztalta meg ennek az újfajta megközelítésnek az előnyeit. „Az elmúlt évek szakmai és üzleti sikerei a vállalkozásunk növekedését is elhozták. Több megbízás, több munkatárs, gyorsan fejlődő szervezet, több bevétel, több pénzügyi kihívás. Van az a pont, ahol elválnak egymástól a szigorúan vett szakmai feladatok és az azokat támogató menedzsment funkciók. Új idők új követelményeit nem lehet a régi módon teljesíteni. Profivá és bajnokká válni pedig csak akkor fogunk, ha működésünk minden részletére odafigyelünk. Célunk egy, a tulajdonosok személyes közreműködése nélkül is fenntartható módon működő részvénytársaság létrehozása. A profi pénzügyi vezetéssel ennek az alapozását kezdtük el” – avat be a részletekbe Ferling József. Hozzáteszi, hogy a döntésükkel már rövid távon is két dolgot biztosan „nyertek”: időt és pénzt. Minden más – biztonságérzet, proaktív pénzügyi szemlélet, a tervezést támogató pénzügyi struktúrák – járulékos nyereség. „A virtuális CFO-modellt elsősorban a rugalmassága miatt ajánlanám. Az Intelligens pénzügyek a magával hozott széles körű tapasztalatával, konstruktív szemléletével és rugalmas rendelkezésre állásával hozzájárul cégünk folyamatos növekedéséhez, céljaink eléréshez” – összegzi a vezető.

 

Fotó: micheile dot com/unsplash.com

 

SOCIAL MEDIA