A Continental 21 millió forinttal támogatja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját

Hírek

A segélyszervezettel már korábban megkezdett közös munkát emeli most új szintre az anyacég egyik hazai leányvállalata, a Continental Automotive Hungary Kft.

 

A magyarországi gyáraiban dolgozó ukrán nemzetiségű munkatársai révén a társaság közelebbi rálátással bír a háború humanitárius következményeire, így a konfliktus első évfordulójához közeledve egy olyan szervezet munkáját kívánta támogatni, amely hosszútávon segíthet a hazánkba menekülők integrációjában.

A jó ügy melletti kiállást és a korábbi együttműködés bővítését így kommentálta Kalmár Ákos, a Continental országos HR vezetője: „Szomorú évfordulóhoz közeledünk. Cégünk az elmúlt egy évben számos módon nyújtott segítséget az ukrán közösségnek, illetve a nálunk dolgozó ukrán kollégáknak és családjaiknak. A háború valószínű elhúzódásával azonban meg kellett találnunk a hosszú távú vállalati felelőségvállalás legmegfelelőbb módját. A segítségnyújtásban ezért a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal működünk együtt a jövőben.  Biztosak vagyunk benne, hogy az adományunk általuk a legjobb helyre kerül majd.”

„A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a menekülők humanitárius megsegítésén túl a hosszú távon Magyarországon maradó családok beilleszkedéséhez nyújt sokoldalú, gyakorlatias támogatást, hogy a jövőben már ne szoruljanak segítségre, képesek legyenek önmagukról gondoskodni. Célunk, hogy a szülők megfelelő munkát találjanak, a gyermekek pedig sikeresen beilleszkedjenek az óvodai, iskolai környezetbe, a Continental támogatásával ezt a programot folytatjuk tovább” – emelte ki Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke.

 

SOCIAL MEDIA