Körkörös mezőgazdasági együttműködésben vesz részt a Toyota Japánban

Hírek Kiemelt

A Toyota csatlakozik a japán Okuma, Futaba és Namie városainak karbonsemlegességi együttműködéséhez, amelynek célja a körkörös mezőgazdaság megvalósítása a tejtermelő és takarmánynövény-termesztésben a nagy kelet-japán földrengés utáni újjáépítés elősegítése érdekében.

 

A három város Fukusima prefektúra Futaba körzetében található. A nagy kelet-japán földrengés és más tényezők miatti evakuálási parancsok részleges feloldását követően az újjáépítési erőfeszítések várhatóan felgyorsulnak. Abban reménykednek, hogy a karbonsemlegességre való összpontosítás javítani fogja a régió fenntarthatóságát. A Toyota számos partnerrel együttműködve olyan kezdeményezéseket is végrehajt, amelyek hozzájárulnak Fukusima prefektúra újjáépítéséhez. Az együttműködésre abban a reményben került sor, hogy kutatási és fejlesztési eredményeit a mezőgazdaságban hasznosítsa a karbonsemlegesség elősegítéséhez és a három város újjáépítéséhez.

A jövőbeni célok között szerepel az is, hogy együtt dolgozzanak a Biomassza Innováció Új Generációs Autóüzemanyagokért Kutatószövetséggel, amely hat magánvállalat – köztük a Toyota – együttműködéséből jött létre, és az okumai etanolgyártás hatékony rendszereit kutatja. Az egyik vizsgált lehetőség az, hogy Okuma és Futaba mezőgazdasági területein termesztett növényeket nyersanyagként használnak bioetanol üzemanyag előállításához. Okuma, Futaba és Namie városai, valamint a Toyota továbbra is elmélyíti együttműködését a földrengés utáni újjáépítés érdekében. Ez a partnerség pozitívan járul hozzá a karbonsemlegesség eléréséhez azáltal, hogy csökkenti a szállítással összefüggő széndioxid-kibocsátást az alacsony széndioxid-kibocsátású körkörös mezőgazdaságon keresztül, valamint a helyi műtrágya és állati takarmány felhasználásával.

 

Fotó: Toyota

 

SOCIAL MEDIA