A Toyota Camry lett a világ legnépszerűbb felső-középkategóriás szedánja

Hírek Kiemelt

A Toyota az egyetlen olyan autógyártó, amelynek négy modellje is a világ tíz legnagyobb darabszámban értékesített autója között végzett. Ezek között volt a világ legkedveltebb autóinak rangsorában tavaly hatodik helyen záró Toyota Camry is, amely 676.845 darabos értékesítéssel a világ elsőszámú felső-középkategóriás szedánjának is bizonyult.

 

Bár a magánvásárlók is kedvelik a kategóriát amelyet sokan a klasszikus elegancia szimbólumának tekintenek, Európában és így hazánkban a felső-középkategóriás autók szegmense hagyományosan a vállalati vezetők terepe: tavaly Magyarországon például a szegmens értékesítéseinek több, mint 90%-át tették ki a vállalati flották.

Amint az a mértékadó Focus2Move összeállításából kiderül, a Toyota Camryból tavaly nem kevesebb, mint 676.845 darab talált gazdára, ami mintegy 25%-al több, mint a TOP10-es listán a sorban utána következő modellből.

A Toyota egyébiránt abszolút dominálja a világ kedvenc autóinak rangsorát: a környezettudatos japán autómárka jegyzi a világ legnépszerűbb autóját és egyben elsőszámú alsó középkategóriás autóját (Corolla), a világ kedvenc SUV-ját (RAV4), a világ legnépszerűbb felső-középkategóriás autóját (Camry) és a világ egyik kedvenc pickupját (Hilux), amelyek mindegyike a TOP10-ben végzett a világ legkedveltebb autóinak sorában – írják.

 

SOCIAL MEDIA