Cápák között: a Konyhafőnök 2021-es győztese állt a Cápák elé

Tejszínhub

Bóza Roland, A Konyhafőnök 2021-es győztese, két külön testvérpár, egy felbosszantott feltatláló és egy nemes küldetést végző vállalkozó állt a befektetők elé a Cápák között ötödik adásában. A Cápák ismét a családi vállalkozásokban hittek: mind a két testvérpár kapott befektetési ajánlatot a stúdióban!

 

A felbosszantott feltaláló

Holló Csabától elloptak egy biciklit. Vannak olyan emberek, akik az ilyen esetekből merítenek erőt, majd később ihletet. A láthatatlan zár (LockInvisible) története is ilyen. A nyereg csövébe rejtett zár már saját szabadalmi útját járja, feltalálója egy nemzetközi közösségi finanszírozási kampányhoz kért először 100 ezer eurót, ahol előrendelésekből hozná össze azt a minimum mennyiséget, amikor már saját maga tudja gyártani a terméket. Részvényvásárlási opcióval, 1 millió eurós befektetést követően a leendő cégből 30%-ot adna annak a Cápának, aki vele tekeri körbe a Földet. Moldován András elsőként, majd a többi Cápa is kiszállt a lehetőségből.

 

„Ez egy álommeló” – Lakatos István munkát ajánlott a testvérpárnak

Egy testvérpár, Mráz Márk és Marcell egyedi tervezésű thermo-pulóverek (PuloWear) gyártásába és forgalmazásába kezdett, hogy a lehető legnagyobb profitot érjék el, a lehető legrövidebb időn belül. A Cápák többségét nem tudták meggyőzni arról, hogy üzleti lehetőség van mögöttük, Lakatos István azonban egy teljesen újszerű ajánlattal állt elő: ha a két Kishal – mivel munkájuk mellett, másodállásban foglalkoznak a termékkel -, 2 hónapon belül elmegy dolgozni Istvánhoz, akkor megadja nekik – 33%-os üzletrészért – a 20 millió forintot. Az egyelőre félállásban vállalkozó testvérek elfogadták a különleges, a Cápák között hazai történetében még nem látott ajánlatot!

 

„Ez küldetés, nem üzlet”

Viola Melinda ápolóként dolgozik. Megfigyelése szerint rengeteg papír kerül kidobásra egyetlen év alatt. A vállalkozó ezt megakadályozandó – megváltozott munkaképességű foglalkoztatottakkal – a kézműves ipart hívta segítségül és egy közép-amerikai hajtogatási módszerrel táskákat készít a fenntarthatóság és a környezettudatosság jegyében (Violinda). Ehhez a legkülönfélébb papírhulladékokat használja fel, de a vízállóságért cserébe, egyelőre műanyagot használ, ami Moldován András szemében vércsepp volt a tengerben. 4 millió forintért érkezett a vállalkozó, azonban – bár célja és módszere nemes – a nagyhalak nem haraptak rá az ajánlatra, Balogh Petya szerint „ez küldetés, nem üzlet és ez így van jól”. Ennek ellenére Tomán Szabina felajánlotta: ha a vállalkozó bizonyít és adott időn belől, adott mennyiséget legyárt, akkor megfontolja a befektetési lehetőséget, amit közösségépítésre használna fel.

 

A Konyhafőnök kisütött valami újat a Cápáknak

Bag-Dog néven, vadonatúj, öt különböző ízben készült, gyorsfagyasztott gourmet szendvicseket szeretne értékesíteni Bóza Roland, A Konyhafőnök korábbi győztese. Tovább terjeszkedne a termékekkel, nem csak fejér-megyei üzleteiben árusítana, hanem országszerte. Ehhez 25 millió forintért 25%-ot adna a cégéből. A Cápák megkóstolták a szendvicseket és örömmel haraptak rá a felkészült séf receptjeire. Mindössze a csomagolás nem tetszett nekik, ezért Balogh Levente már a stúdióban hasznos információkkal látta el Rolandot a kiskereskedelemmel kapcsolatban. Lakatos István – a vállalkozó tudásának és elszántságának köszönhetően – pedig be is szállt volna az üzletbe, ha Balogh Levente vagy Moldován András is beszáll mellé, hiszen István saját bevallása szerint nem ért az élelmiszeriparhoz. Moldován András végül elvetette az üzletet, mondván „az nem egy üzleti kategória, hogy finom”. Azonban a sertésmogul – mivel neki is szimpatikus volt az egykori ketrecharcos – felajánlotta mentori segítségét, ha tud, válaszolni fog a tehetséges vállalkozó kérdéseire.

 

Csináld magad! – táska – kemény százalékokról szólt az alku

Közösségi alkotói teret szeretnének létrehozni a Mitter-testvérek, ez a Mittersisters DIY Bar Budapest ötlete, ahol mindenki, előregisztráció nélkül betérhet és saját maga, segítséggel, önálló bőrdíszműves termékeket állíthat elő. Mitter Anna Róza a cég lelke, de testvére is segít neki a designban. A Cápáknak nagyon tetszett az ötlet és a minőségi kivitelezés is, ezért a vállalkozó több ajánlatot is kapott. Tomán Szabina nyitotta a befektetési ajánlatok sorát, 20 millió forintért 35%-ot kért el az üzletből. Lakatos István pedig 5 millió forintért 15%-ot igényelt, a maradék 15 milliót pedig 2 éves hitel formájában adta volna a „csináld magad” bőrdíszműves vállalkozásnak. Mivel a Mittersisters alapítójának kimondottan Szabinához „húzott a szíve”, ezért egy kemény ajánlat-ellenajánlat alkudozás eredményeképpen végül Tomán Szabinával kezet is ráztak. 20 millió forintért 32%-os részesedést harapott ki a Cápa, hiszen az üzletasszony szerint „a gyors növekedésnek nagy az ára”.

 

Az ötödik adást követően a Cápák között partnerei az alábbi különdíjakat ajánlották fel:

a K&H az innovációért és fenntarthatóságért különdíj jelöltje, a Telekom Digitálisan Tettrekész díjasa, a Samsung különdíj-jelöltje, valamint a KIA fenntartható mobilitás különdíj-jelöltje Mitter Anna Róza,  Mittersisters.

 

Megijedt saját zsenialitásától a vállalkozó – Design és innováció-díjas termék a Cápák közöttben

Holló Csaba egy olyan találmánnyal állt a Cápák elé, amivel úgy érzi, világsikert fog csinálni. Állítása szerint magyar fejlesztéssel még nem sikerült olyan eredményt elérni, mint amit a LockInvisible biciklik nyeregcsövébe rejtett zárszerkezete elért.

 

Hiába szálltak ki a Cápák, a vállalkozó nem törődött bele és tovább győzködte őket

Balogh Petya szerint meg kell tanulni, hogy amelyik Cápa elúszott, az már nem harap, hiába lógatja be az ujját a vállalkozó. Holló Csaba, a láthatatlan kerékpárzárak feltalálója azonban Moldován Andrást és Tomán Szabinát is szerette volna meggyőzni az igazáról, még azután is, hogy jelezték, nekik nem áll szándékukban befektetési ajánlatot tenni.

 

Melegebb, mint egy takaró, kényelmesebb, mint egy köntös – ezzel a világpiacon már bizonyított termékkel rukkolt elő Magyarországon egy testvérpár

Mráz Márk és Mráz Marcell célja, hogy alkalmazotti munkájukat maguk mögött hagyva saját vállalkozásukra koncentrálhassanak. Ehhez 20 millió forintot és mentorálást kértek a Cápáktól, amiért cserébe 15 százalék tulajdonrészt kínáltak PulóWear vállalkozásukból.

 

„Ez egy álommeló” – Lakatos István munkát ajánlott a Cápák közöttben feltűnt testvérpárnak

Ilyen még nem volt az üzleti showműsor történetében: Lakatos Istvánnak annyira szimpatikus volt Mráz Márk és Mráz Marcell, a PulóWear vállalkozói, hogy egy különleges ajánlatot adott nekik. Amennyiben a két srác bevállalja, hogy a Cápa cégénél dolgozik a továbbiakban, úgy 20 millió forintos befektetést ad nekik 33 százalék tulajdonrészért cserébe.

 

„Ezek a táskák eladnak engem” – szemétből készít táskákat az ápolóként dolgozó vállalkozó

Viola Melinda papírhulladékból álmodta meg táskáit, amiket egy szociális intézet lakóinak segítségével készít el. A vállalkozó 4 millió forintot kért a Cápáktól, amiért cserébe 7 százalék tulajdonrészt ajánlott fel cégéből.

 

Tomán Szabina befektetés helyett üzleti megrendeléssel bízta meg a táskakészítő vállalkozót

Ha Viola Melinda adott mennyiségű hulladékból, adott idő alatt képes legyártani papírtáskákat, akkor Tomán Szabina egy következő körben akár be is fektetne a vállalkozásba. Ehhez azonban először bizonyítania kell, hogy ott van benne az akarás.

 

A Konyhafőnök 2021-es győztese szendvicsekkel állt a Cápák elé

Bóza Roland, a gasztroreality 8. évadának legjobbja úgy döntött, hogy egy olyan vállalkozásba kezd a street food és gourmet éttermek mellett, ami az ő folyamatos jelenléte nélkül is képes működni. Ezért álmodta meg a Bag-Dog szendvicseket, melynek marketingjére 25 millió forintot kért a befektetőktől 25 százalék tulajdonrészért cserébe.

 

Ezt azért Rácz Jenő visszadobná – Tomán Szabina beszólt A Konyhafőnök győztesének

Bár Bóza Roland szendvicseit finomnak találták a Cápák, a csomagolás nem nyűgözte le őket. Míg Tomán Szabina Rácz Jenőt emlegette, Balogh Levente szerint ezt a terméket nem fogja tudni így eladni a gasztroreality 2021-es nyertese.

 

Óriási az érdeklődés a kézzel készült táskák iránt: eddig 43 országból érkeztek vendégek a Mitter Sisters workshopjaira

A Mitter Sisters workshopjain bárki elkészítheti álmai táskáját profi segítséggel, mindössze egyetlen nap alatt. Mitter Anna Róza vállalkozása azonban keretek közé szorul a növekedés tekintetében, ezért álmodott meg egy olyan új rendszert, ami az ő személyes jelenléte nélkül is működőképes. Ez a DIY BAR BUDAPEST, ahova bárki betérhet az utcáról, hogy táskakészítésbe kezdjen.

 

„Csoda ez a kislány” – Tomán Szabina hosszas alkudozás után beszállt a táskakészítésbe

A Cápa 35 százalékos tulajdonrészt kért a Mitter Sisters vállalkozójától 20 millió forintos befektetésért cserébe, a kért százalékot azonban Anna Róza sokallta, ezért alkudozni kezdett. Miután sikeresen megállapodtak egy mindkettejük számára kielégítő ajánlatban, Tomán Szabina csak egyet kért a lánytól: a beszállítókkal is így tárgyaljon majd a jövőben.

 

 

 

SOCIAL MEDIA