Továbbra is a Toyota Corolla a világ legnépszerűbb autója

Hírek Kiemelt

A Focus2Move összeállításából kiderül, a Toyota Corolla 2022-ben megtartotta koronáját a világ legnépszerűbb autójaként: tavaly világszerte 1,12 millió darab talált gazdára a világon a japán autógyártó modelljéből. A tavaly ismételten a világ legnagyobb autógyártójának és egyben legkedveltebb autómárkájának bizonyuló Toyota emellett az egyetlen olyan gyártó volt, amelynek négy modellje is a világ legnagyobb darabszámban értékesített autóinak TOP10-es listáján végzett.

 

A Toyota Corolla az elmúlt fél évszázadban világszerte gazdára találó több, mint 51 millió darabbal a valaha legnagyobb darabszámban értékesített autó a világon. Az idén modellfrissített kivitellel érkező Corolla először 1974-ben bizonyult a világ legnépszerűbb autójának, és azóta csak elvétve akadt olyan év, amikor ne a megbízhatóság szimbólumának tekintett japán modell végzett volna a csúcson.

A három karosszériaváltozatban (a négyajtós szedán, az ötajtós Hatchback, és a kombi Touring Sports) elérhető Corollának minden esélye meg van arra, hogy 2023-ban is a csúcsra érjen, az immáron rendelhető és hamarosan a márkakereskedésekbe is megérkező modellfrissített kivitel ugyanis immár a világ legfejlettebb öntöltő hibrid elektromos meghajtását kínálja – írják.

Toyota Corolla Sedan

 

A világ tíz legnépszerűbb autójából négy Toyota

A Corollát a világ második legkedveltebb autójaként (és egyben világ legnépszerűbb SUV-jaként) a RAV4 követi a sorban, 871.220 darabos eladással. A TOP10-be ugyancsak befért a hatodik helyen záró, egyben világ legkedveltebb felső-középkategóriás autójának bizonyuló Camry, 676.845 darabos értékesítéssel, és a 2022/2023-as ’Év Pickupja’ díjazott Hilux is, 576.759 darabos eladással, amely a kilencedik helyre volt elég a világ legkedveltebb autóinak sorában.

„Páratlan siker számunkra, hogy nem csupán a Corolla és a RAV4 őrizte meg a helyét a világ két kedvenc autójaként, hanem a hagyományosan rajtuk kívül a TOP10-ben záró Camry mellé tavaly felzárkózott a Hilux is, ezzel pedig történelmi eredmény született: a Toyota az első olyan autómárka, amelynek négy modellje is a világ tíz legkedveltebb autója között szerepel” – fogalmaz Varga Zsombor, a Toyota magyarországi kommunikációs vezetője.

Toyota Corolla Touring Sports

„Ez természetesen alapvető mértékben járult hozzá ahhoz, hogy a Toyota immáron sorozatban harmadik éve őrzi a világ legnagyobb autógyártójának pozícióját, és egyben ismét a toronymagasan a világ legkedveltebb autómárkájának bizonyult. Mindezt csak még fényesebbé teszi számunkra a Toyota által Magyarországon elért történelmi siker, 2022-ben ugyanis a kivonásokkal tisztított újautó piacon immáron harmadik éve őrzött piacvezető pozíció mellett a teljes piacon is az első helyen végeztünk. A 2022-ben a világ legnépszerűbb autójának bizonyuló Corolla Magyarországon szegmensének ezüstérmese lett, a világ kedvenc SUV-ja, a RAV4 ugyanakkor idehaza is szegmensének legnépszerűbb modelljeként végzett, csakúgy mint a magyarországi pickup kategóriát gyakorlatilag letaroló Hilux” – avat be a szakember.

„Ezúton is köszönjük ügyfeleink belénk vetett bizalmát, az elmúlt évtizedekhez hasonlóan a jövőben is igyekszünk megszolgálni azt” – teszi hozzá Varga Zsombor.

 

SOCIAL MEDIA