Mészáros Lőrinc érdekeltsége, az OPUS TIGÁZ Zrt. névadó szponzorként támogatja Tatabánya labdarúgó csapatát

Hírek Piac

Együttműködési megállapodást írt alá az OPUS TIGÁZ Zrt. és a TSC Labdarúgó Kft. – jelentették be a felek a Földi Imre Sportcsarnokban rendezett sajtótájékoztatón. A megállapodás értelmében az OPUS TIGÁZ névadó szponzorként támogatja a csapatot, amely a továbbiakban „OPUS TIGÁZ Tatabánya” néven szerepel a labdarúgó Nemzeti Bajnokság III. osztályának Nyugati csoportjában.

 

Az együttműködési megállapodás a jelenlegi és az ezt követő három idényre szól, így 2026. június 30-ig tart, amely a felek kölcsönös elégedettsége esetén meghosszabbítható. A megállapodás bejelentésére szervezett sajtótájékoztatót Sámuel Botond, a többségi tulajdonos Tatabányai Sport Club ügyvezető-elnöke, Torda Balázs, az OPUS TIGÁZ Zrt. vezérigazgatója és Gyürki Gergely vezetőedző tartották, de jelen volt Bencsik János, a térség országgyűlési képviselője, valamint dr. Kancz Csaba főispán, a Komárom-Esztergom Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke is.

„Az ellátási területen élő közösségek támogatásának részeként fontosnak tartjuk az egészséges életmód ösztönzését, így a nagy hagyományokra visszatekintő helyi sportélet támogatását is. Ezért is döntöttünk úgy, hogy a következő években az OPUS TIGÁZ Zrt. támogatja a tatabányai futballt. Bízunk benne, hogy ezzel mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a csapat kivívja a másodosztályba való feljutást is” – nyilatkozta Torda Balázs, az OPUS TIGÁZ Zrt. vezérigazgatója.

„Öröm számunkra, hogy a mai napon az együttműködési megállapodás aláírásra került, és a jövőben ezáltal a labdarúgó csapat működése biztosítottnak látszik. Kollegáimmal az előkészítő tárgyalások során az „Út az NB.II.-be” alcímmel említettük a projektet, mely célt reményeink szerint a közeli jövőben, várhatóan akár már a tavaszi idény végén elérhetjük. Úgy gondoljuk, hogy ezt követően kiemelt szórakozási lehetőséget fogunk biztosítani a sportszerető lakosságnak vasárnap délutánonként a Grosics Stadionban. Az biztos, hogy fiatal labdarúgóink mindent megtesznek azért, hogy terveink mielőbb megvalósuljanak. Addig is kívánunk mindannyiunknak a tradicionális bányász-hagyományaink szerint „Jó szerencsét! – mondta Sámuel Botond, a Tatabányai SC ügyvezető elnöke.

Mint ismeretes, több elvetélt próbálkozás után járt sikerrel Mészáros Lőrinc érdekeltsége: az Opus Tigáz 2022 őszén kebelezte be teljes egészében a tatabányai földgázvezeték-rendszert üzemeltető Turulgáz Zrt.-t, amelybe a Tigáz még a Mészáros megjelenése előtt, 2003-ban szállt be, a Mol helyére. A város önkormányzata évekig visszaverte a felvásárlási kísérleteket, augusztus végén azonban mégis jóváhagyta a társaságban birtokolt 41 százalékos tulajdonrészének eladását. A 195 millió forintos vételárért a szerződés aláírása után az Opus Tigáz lesz a Turulgáz 100 százalékos tulajdonosa – írta akkor a 24.hu.

 

SOCIAL MEDIA