Moskovics Judit kapta a Szente László-díjat

Hírek

Az idén először átadott sajtódíj célja olyan újságíró munkájának megbecsülése, aki következetes alaposságával, kikezdhetetlen tisztességével és vitathatatlan tehetségével elnyerte szűkebb szakmai környezete elismerését, ugyanakkor az önérvényesítés nem kenyere, tehát önmaga nem pályázna a díjra.

 

A díjat a tavaly nyáron elhunyt Szente László rádiós-, televíziós újságíró emlékére és nevének fenntartására alapította két egykori kollégája, Rangos Katalin és Friderikusz Sándor. A díjról döntő testület elnöke Majtényi László, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet elnöke, tagjai: Dull Szabolcs, a Telex főszerkesztője, Kotroczó Róbert, az RTL hírigazgatója, Hadas Krisztina dokumentumfilmes, riporter, és Dezső András, a HVG munkatársa.

A díjat minden évben január 28-án, Szente László születésnapján adják át, összege 1 millió forint. A díjalapítók a jelöltekről való döntésben nem vesznek részt.

A díjátadónak a Magvető Café adott helyt, és a díjazott kollégáin és családtagjain kívül a névadó volt kollégái is jelen voltak – írja a 24.hu.

 

Fotó: Rangos Katalin és Moskovics Judit (Forrás: Klubrádió/Hardy Mihály)

 

SOCIAL MEDIA