Tenyérvéna azonosításon alapuló biometrikus fizetési megoldást mutatott be az Ingenico és a Fulcrum Biometrics

Piac

A megoldás az Ingenico Axium Android termináljait, a Fujitsu PalmSecure technológiáját és Fulcrum Biometrics biometrikus azonosítási technológiáját integrálja.

 

Az új fizetési megoldás lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy bankkártya és PIN-kód használata nélkül, pusztán a tenyerüket egy infravörös érzékelő felett mozgatva hitelesítsék fizetéseiket. A kényelmes, érintésmentes és higiénikus technológia biztonságosabb, mint az ujjlenyomat és az arcfelismerés, ugyanakkor további biztonsági szintet kínálhat az erős azonosítási megoldásokat igénylő szervezetek számára – írják.

A szolgáltatás igénybevétele során a kereskedő először infravörös szkennelést (NIR) végez az ügyfél tenyerén az Ingenico által tervezett eszközzel, amely a Fujitsu PalmSecure-F Pro érzékelőjét és szoftverét tartalmazza. Az így kapott kép titkosított, tokenizált, és az ügyfél fizetési kártyájához kapcsolódik az Ingenico biztonságos felhőkörnyezetében.

A Fujitsu több mint egy évtizede kínálja PalmSecure technológiáját, de az érintés nélküli és a mobilfizetés csak mára vált általánossá vált. Az együttműködő partnerek azt remélik, hogy a technológia a világ minden táján jelentős változást hozhat a fizetések hitelesítésének területén és képes lesz tovább gyorsítani a készpénz nélküli digitális tranzakciók terjedését – teszik hozzá.

 

Fotó: Luis Quintero/unsplash.com

 

SOCIAL MEDIA