Rangos díjat nyertek a Gorenje termékei Németországban

Márkák

Immár tizedik alkalommal rendezte meg a Német Formatervezési Tanács (German Design Council) a German Design Awards átadóeseményét, amelynek célja, hogy széles körben bemutassa a kulcsfontosságú designtrendeket. A 2023-as díjátadón a Gorenje két készüléke is elismerésben részesült.

 

A Győztes díjat ítélte oda a zsűri a hagyományos fatüzelésű kemencék ihlette, homemade formájú OptiBake beépíthető sütőknek. A Black Line termékcsalád részét képező, jellegzetes, lekerekített üreggel rendelkező sütő esetében a zsűri nagyra értékelte az elegáns, sötét üvegből készült felületet, amellyel a készülék bármilyen konyhai előtérbe beilleszthető. A modell egyik legnagyobb előnye továbbá a StepBake funkció, amellyel manuálisan lehet irányítani a sütési folyamatokat.

Ugyancsak a konyhai készülékek kategóriában díjazták a Gorenje G650 sorozatú, új generációs UltraClean mosogatógépét, amelynek praktikus és innovatív tulajdonságait emelte ki a szakmai zsűri. A különdíjban részesült mosogatógép ExtraHygiene funkcióját is méltatták: a készülék ugyanis UV-fényt használva még alacsonyabb hőmérsékletű programok esetén is képes eltávolítani a baktériumok és szennyeződések akár 99,9 százalékát. A zsűri a gyártó tervezési koncepcióját is kiemelte, hiszen a mosogatógép kosarai rugalmasan állíthatók, így nagyobb edények tisztítására is alkalmas a készülék. A modell egyik lényeges jellemzője továbbá a SmartUltra Dry technológia, amellyel a készülék hatékonyabban tisztít: a forró gőzt egy speciális ventilátor távolítja el, a programok lejártával pedig a gépek ajtaja automatikusan kinyílik, hogy kiengedje a maradék nedvességet.

“Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy a Gorenje két terméke is ilyen nívós szakmai díjjal gazdagodott. A méltatás egyben a Gorenje termékek új tervezési irányvonalának elismerése is, amelyre a jövőben továbbra is építeni fogunk” – mondta el Kovács Kinga. A Gorenje Magyarország marketingvezetője hozzátette, az átgondolt formáknak, tervezésnek köszönhetően a gyártó mindkét díjazott termék esetében csökkentette az alkatrészek számát, valamint az anyagmennyiséget, így környezetbarátabbá is váltak a termékek, amely egy újabb előrelépést jelent a környezettudatos felhasználók elérésében.

 

SOCIAL MEDIA