Cápák között: Balogh Petya vitte a prímet

Inspiráció Kiemelt

A Cápák között harmadik adása sem múlt el befektetési ajánlat nélkül, Balogh Petya egy matematika-oktatással foglalkozó fiatal vállalkozóval fogott kezet, miközben az üzleti showműsor magyarországi történetében először egy másik vállalkozó – két Cápától is – ajándékba kapott egy-egy millió forintot.

 

Eurót nem adtak a Cápák

Egy apa-fia páros különböző hulladékok feldolgozására alkalmas gyárat szeretett volna létrehozni a fenntarthatóság jegyében, a Cápák azonban – mivel a számításokat kivéve nem látták bizonyítottnak a megvalósíthatóságot – nem adtak ajánlatot az 1 millió eurót kérő Zsolnai Péternek és Istvánnak.

Dévényi Sára, aki Amszterdamban hozta létre újszerű – szintén a fenntarthatóságra érzékeny – ruhakereskedését, 370 ezer euróért érkezett. Vállalkozása etikus márkák és etikus dizájnerek ruháinak bérlésén alapszik. Mivel egyelőre nagyon kevés, mindössze 20 aktív tagja van közösségének, a Cápák nem érezték, hogy a piac „validálta” volna a vállalkozást, ezért Sárának sem adtak ajánlatot.

 

Nagy ember, nagy lélekkel – 2 milliós ajándék a Cápáktól

Sándor László cége és története meghatotta a Cápákat. A személy- és vagyonőrzéssel foglalkozó, marcona külsejű, de aranyszívű vállalkozó tini fiatalok biztonságát szavatolja az éjszakában. Látható vagy láthatatlan személyi őrizetet ad a gyermeknek és így a szülőnek egyaránt. A Cápák teljes mértékben egyetértettek a vállalkozás szükségszerűségén, elismerték az ötletet, sőt, Tomán Szabina kijelentette a tinifelügyelet vezetőjének, „rád bíznám a lányaimat”. Befektetési ajánlatot nem, de Lakatos István és Balogh Levente – az üzleti showműsor magyarországi történetében először – ajándékba adott 1-1 millió forintot a vállalkozónak, hogy meg tudja valósítani középtávú terveit. A meghatódott vállalkozó nehezen találta a szavakat a felajánlásokat követően.

 

Erre nem „számítottak” a Cápák

Balogh Petya vitte a prímet, mégpedig egy digitális matematikatanár személyében! Rapidmatek Zola már ismert digitális vállalkozó, aki matematikai trükkök átadásával szerez többmilliós megtekintéséket a közösségi oldalakon. Küldetése a matematika-oktatás „reformja”, amire minden Cápa ráharapott. Lakatos István ígéretett is tett Zolának, ha végül nem fogadja el valamelyik Cápa ajánlatát, ő nem fogja hagyni, hogy a fiatalember befektetés nélkül sétáljon ki a stúdióból. A vállalkozó osztott-szorzott, végül Balogh Petyát választotta, aki az egyik legaktívabb oktatással kapcsolatos angyalbefektető az országban. A közös nevezőt 20 millió forintért cserébe 20%-os üzletrész és mentorálás jelentette.

 

A harmadik adást követően, a Cápák között partnerei az alábbi különdíjakat ajánlották fel:

a K&H az innovációért és fenntarthatóságért különdíj jelöltje, a Telekom Digitálisan Tettrekész díjasa, a Samsung különdíj jelöltje, valamint a Kia fenntartható mobilitás különdíj jelöltje Gódor Zoltán, Rapidmatek.

 

 

„Én ezt egy varázslatnak hívom” – varázsdobozzal állt a Cápák elé az apa-fia páros

Zsolnai Péter és Zsolnai István egy környezettudatos, előremutató, innovatív és profitot termelő megoldással rukkoltak elő, amiért a Cápáktól egymillió eurót kértek 49 százalék tulajdonrészért cserébe. A jelenleg még csak cipősdobozzal szemléltetett referenciaüzemben alacsony nedvességtartalmú szerves hulladékokat alakítanának vissza eredeti formájukra: gázra, szénre és olajra.

 

Moldován András: Attól tartok, hogy te magad mániássá váltál ebben a dologban – a Cápa aggódik a nyugdíjas öregkoráért

A Cápa véleménye a 71 éves nyugdíjas vállalkozót a saját felesége szavaira emlékeztette. Moldován András szerint Péternek hallgatnia kellene párjára, mert így egy sokkal szebb évek várnának rá.

 

Röpdolgozattal készült a Cápáknak a matematika úttörője

Gódor Zoltán egy olyan platformot álmodott meg, ahol időtől és tértől függetlenül, bárhol és bármikor lehet tőle tanulni. A fontos információkat laza hangulatban tálaló srác fő szempontja a problémamegoldás, és azt állítja, hogy bárki szintet tud lépni matematikából. Zola a Rapidmatekot bemutató pitche előtt egy kihívás elé állította a befektetőket, akiknek matek feladatokat kellett megoldaniuk.

 

„Te a nemzet matektanára vagy” – Balogh Petya régi vágya teljesülhet a Rapidmatekkal

Bár az összes Cápa tett befektetési ajánlatot Zoltánnak, a vállalkozó végül Balogh Petyát választotta, aki 20 millió forintot kínált 20 százalék tulajdonrészért cserébe. Petya reméli, hogy Zolával együtt vissza tudják hozni azt a pillanatot, amikor Magyarország erős volt matematikából, és hogy Bolyai János neve mellett Gódor Zoltáné is beugrik majd az embereknek.

 

Így csajozott Lakatos István a gimnáziumban – Balogh Levente szerint ettől a történettől most nem lesz népszerű

A befektető a Cápák között legutóbbi adásában elmesélte, hogyan próbálta elcsábítani a lányokat diákévei alatt.

 

Moldován András megjegyzést tett a vállalkozó öltözékére – Balogh Levente és Lakatos István kelt a lány védelmére

András félbeszakította Dévényi Sára pitchét, mert azt hitte, hogy túl nagy a vállalkozó zakója és nadrágja, Cápatársai azonban felvilágosították, hogy manapság trendi az oversized. A Palanta vállalkozója ezután tovább folytatta a fenntartható divattal foglalkozó vállalkozása bemutatását.

 

„Boldogan adtam volna neked tízezer eurót” – Lakatos István befektetett volna a fenntartható divatba

Lakatos István szerint sokkal nagyobb igény van arra, amit Dévényi Sára csinál, mint ahogy azt Moldován András gondolja, ugyanakkor a befektető szerint a 26 éves lány a 370 ezer eurós befektetési igénnyel túl sok pénzt kért a Cápáktól.

 

„Minden gyermek egészségesen érkezzen haza” – az éjszaka veszélyeitől védené meg a tiniket ez a vállalkozó

Az ALF Tini Felügyelet hidat épít az aggódó szülők és a bulizni vágyó fiatalok között. Az élő őrzéses személyvédelmi szolgáltatás a gyereknek biztonságot, a szülőnek pedig nyugalmat ad. Sándor László 5 millió forint reményében érkezett a Cápák elé, amiért cserébe 15 százalék tulajdonrészt ajánlott.

 

Megható pillanat: Befektetéstől függetlenül egy-egy millió forintot ad Lakatos István és Balogh Levente a „kopasz dzsinnek”

Először Lakatos István ajánlotta fel segítségét a vállalkozónak, hogy elkezdje az ALF Tini Felügyelet hirdetését, majd Balogh Levente is becsatlakozott, amitől Sándor László azonnal elérzékenyült.

 

 

SOCIAL MEDIA