A Lidl Magyarország második alkalommal került be a Top Employer minősítést elnyerő vállalatok sorába

Piac

2023-ban a Lidl összesen 28 országban nyerte el a Top Employer díjat, és ezzel együtt, immár hatodik alkalommal kapta meg a Top Employer Europe elismerést.

 

A Top Employer minősítéssel rendelkező vállalatok elkötelezettek amellett, hogy munkavállalóikat üzleti tevékenységük középpontjába helyezzék, és kiemelkedő munkakörülményeket biztosítsanak számukra. A Top Employers Institute a vállalatokat egy kérdőív alkalmazásával, az általuk megadott információk alapján értékeli. Ez hat átfogó HR dimenziót és húsz HR-területet érint, úgy mint például a HR stratégia, a munkakörülmények, a toborzás, az oktatás és a jólét.

 

Mit jelent a Top Employer minősítés?

A Top Employer minősítést azok a vállalatok nyerhetik el, amelyek HR-stratégiájuk részeként magas szinten támogatják az új munkavállalók beilleszkedését. A Lidl Magyarország több intézkedése, például a személyre szabott betanulási folyamatok kialakítása és a köszöntőnapok megszervezése is ezt a célt szolgálják. Az áruházlánc a versenyképes béreken kívül számos egyéb juttatással motiválja a munkavállalóit, többek között az üzletekben levásárolható Lidl kártyát, és nagy értékű egészségbiztosítási csomagot is biztosít minden alkalmazottjának. A vállalat sikeres működésének egyik kulcsa a dolgozók felkészültsége és pozitív hozzáállása, amit a Lidl mint munkáltató folyamatos fejlődési és előrelépési lehetőségekkel támogat. Mindezeken túl on the job képzések, folyamatos, párbeszéd-alapú visszajelzések, vezetői támogatás a dolgozók egyéni fejlődésében, és csapatépítő programok várják a munkatársi közösséghez csatlakozókat. A Lidl Magyarország számára kiemelten fontos, hogy a személyes felelősségvállalás, az esélyegyenlőség, a csapatmunka és a magas teljesítmény érdekében a legjobb munkakörnyezetet biztosítsa munkavállalóinak. A Lidl számára a vonzó munkakörnyezet magában foglalja azt is, hogy a munkavállalók folyamatosan, a lehetőségeiknek megfelelően fejlődhetnek, valamint a munka és a magánélet egyensúlyát is – írják.

“A kivételes idők a legjobbat hozzák ki az emberekből és a szervezetekből. Ennek tanúi lehettünk az idei Top Employers Certification programunkban: a Top Employer 2023 minősítést elnyerő vállalatok rendkívüli teljesítményt nyújtottak. A Lidl Magyarország mindig is ismert volt arról, hogy odafigyel munkavállalói fejlődésre és jólétére, ezáltal kollektíven formálják a munka világát. Büszkén mutatjuk be a vezető, emberközpontú munkáltatókat, a Top Employer 2023 elismerést elnyerő vállalatokat” – mondta David Plink, a Top Employers Institute vezérigazgatója.

 

Fotó: Marjan Blan | @marjanblan/unsplash.com

 

SOCIAL MEDIA