A Trinity és a Young and Partners egykori vezetőinek ügynökségéhez igazolt Siklós Erik

Karrier Kiemelt

A NEST Communications pr-igazgatójaként folytatja pályafutását.

 

Siklós Erik több mint 35 éve kommunikál hivatásszerűen: riporterként, újságíróként, főszerkesztőként a média minden műfajában alkotott. Korábban a Magyar Olimpiai Bizottság marketing és kommunikációs igazgatójaként korábban Magyarország meghatározó vállalataival és kiemelt ügynökségeivel dolgozott együtt. Az elismert szakember 2023 januárjától a NEST Communications pr-igazgatójaként folytatja pályafutását – írják.

A NEST nem a hagyományos értelemben vett kommunikációs ügynökségek útját követi, hanem magában elegyíti a “Think Tank” típusú kutató, elemző, stratégiaalkotó műhelyek gondolkodásmódjának, működési modelljének legfontosabb jellemzőit is. Azt gondolom, ezen a különleges és izgalmas úton hasznos lehet a cég és az ügyfelek számára a tapasztalatom, a kreatív, stratégiai, megoldásra törekvő gondolkodásom, a rugalmasságom, a kitartásom, a következetességem” – vallja Siklós Erik, aki több mint húsz éven át a Magyar Rádió sportriportere volt: az atlantai, sydney-i és athéni olimpia mellett több mint 200 világversenyről tudósított, közvetített. A sportszerkesztőség vezetője (2006–2008). Televíziós kommentátor, több sportági szakszövetség egykori sajtófőnöke, szóvivője; a Gentleman magazin főszerkesztője (2011–2014) – írja az olimpia.hu.

A magazinról tudni lehet, hogy az a Generál Média cégcsoport adta ki, amelynek vezetői egy hódmezővásárhelyi garázscégből lettek a magyar internetes piac meghatározó szereplői. Mint azt az Origó írta még 2013-ban, az övék volt az a pesti lakás is, ahol Portik Tamás állítólag politikai lejárató videót készített, az egyik tulajdonost pedig a cikk írása előtt fogták el a rendőrök, mert csalás miatt nyomoztak ellene. Magát a kiadványt 2010-ben indították el, lapszámonként tízezer forintért kínálták, de a parlamenti képviselőknek is rendszeresen eljuttatták a parlament hivatalán keresztül.

Siklós Erik ezt követően lett a MOB marketing és kommunikációs igazgatója 2013-ban. Szocsiban a téli olimpián, Nanjingban és Lillehammerben az ifjúsági olimpián, a bakui I. Európa Játékokon, valamint az utrechti és a tbiliszi EYOF-on a Magyar Csapat sajtóattaséja volt. A szakembert a Borkai Zsolt vezette MOB 2016 novemberében menesztette.

Kiemelt tudású szakemberek kutató- és alkotóműhelye vagyunk, a kulcspozíciókban olyan kollégákkal, akik több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a PR és a marketing területén. Siklós Erik érkezése annak köszönhető, hogy úgy látjuk: a PR szerepe rendkívüli módon felértékelődött a vállalkozások életében a koronavírus-világjárvány és a gazdasági válság hatására. Ezért fontos, hogy elismert szakemberek gondozzák ügyfeleink márkáit és építsék tovább a NEST kapcsolatait a média különféle szegmenseiben” – fogalmaz Énekes Bence, a NEST alapító-ügyvezetője.

Az ügynökséggel kapcsolatban a Kreatív írta meg, hogy azt 2018 őszén alapította meg Énekes Bence, a Trinity Communications egykori ügyvezetője. A Trinity a Kuna Tibor által tulajdonolt Young & Trinity konzorcium része volt, arról, hogy miként rendezte át a médiaügynökségi piacot, ebben a cikkében írt a portál. Mint ismeretes, Kuna Tibor ellen vádat emeltek, az állam pedig felmondta a konzorciummal a szerződését.

Énekes Bencéről, a NEST alapító-ügyvezetőjéről korábban a G7 írta meg, hogy ügyvezetőként az utolsók között távozott a Trinity éléről, ezt követően alapította meg saját ügynökségét, a NEST Communications Kft.-t, amely azóta a tömegsport területén terjeszkedő Rogán Cecília környékén is feltűnt.

Az alapító-ügyvezető a karrier hírről szóló sajtóközleményben kiemeli: az ügynökség számára 2023-ban a további bővülés és fejlődés a cél, új üzletágak, egyedi megoldások létrehozásával.

 

Fotó: Bézs Rádió

 

SOCIAL MEDIA