100 méternyi fényfüzér, 50 tekercs szigetelőszalag és 10 órányi munkát jelentő díszítés

Márkák

Ezek kellettek ahhoz, hogy ebben az évben is a főváros utcáit járhassa a Fénytaxi.

 

Rengeteg apró lámpa ékesíti a Főtaxi ünnepi díszbe öltözött járművét: az ezer darab led fényforrásból álló fényfüzér teljes hossza 100 méter, ami felülmúlja a fővárosi Szent István Bazilika vagy a Parlament magasságát is. Mivel a fényfüzér vezetékei gyárilag zöldek voltak, ezeket először az autó színéhez passzoló sárgává kellett alakítani. E művelethez 50 tekercs szigetelőszalagot használtak fel, amelyek teljes, egy kilométeres hossza hozzávetőlegesen megegyezik az említett két nevezetesség, vagyis a Bazilika és az Országház közötti gyalogtávolsággal.

 

Több mint egy munkanapnyi díszítés

Komoly előkészületeket igényelt a Fénytaxi megvalósítása: a jármű ünnepi díszbe öltöztetése ugyanis csaknem 10 munkaórát, azaz több mint egy egész munkanapot vett igénybe.  A készülődésbe fektetett energia megéri, hiszen a fényárban úszó taxi látványa idén is sok örömet jelenthet a budapestiek számára. Ezt igazolja, hogy elmúlt években mindig rengeteg pozitív visszajelzés érkezett a járókelőktől és az utasoktól egyaránt, így nem volt kérdés, hogy a Főtaxi az idei adventi és karácsony időszak alatt is útnak indítja a Fénytaxit – írják.

Nem csak látványos, környezetkímélő is

A Fénytaxival az adventi időszakban és a karácsonyi ünnepek alatt az idén immár negyedik éve találkozhatnak a járókelők a főváros utcáin. Ha a fényfüzérbe öltöztetett Teslát mégsem sikerülne elcsípni, akkor sem kell csüggedni, mert a társaságnál jó esély van arra, hogy egy környezetkímélő autóval utazzunk. A hazai taxiszolgáltatók között ugyanis a Főtaxi rendelkezik az egyik legnagyobb, majdnem félezer autót számláló környezetbarát flottával, amelyből közel 170 tisztán elektromos meghajtású. A Fénytaxi ünnepi díszkivilágításának fogyasztása miatt sem kell aggódni, mert az lényegében nem befolyásolja az egy töltéssel megtehető kilométerek számát, hiszen csupán 110 W-os teljesítményfelvétellel rendelkezik – teszik hozzá.

 

SOCIAL MEDIA