A lakosság devizapiaci ismereteinek fejlesztését támogatja az Equilor

Piac

A devizapiaci ismeretek fejlesztését támogató könyvet jelentetett meg az Equilor Befektetési Zrt. edukációs könyvsorozatának legújabb tagjaként. A pénzügyeket közérthetően bemutató sorozat negyedik kötete ezúttal a devizapiac világába vezeti be az olvasókat az alapoktól egészen az emelt szintű kérdésekig.

 

Buró Szilárd „A devizapiac” című pénzügyi edukációs könyve közérthetően mutatja be a devizapiac történelmi múltját, megismerteti az olvasókkal a piac alapfogalmait, sokoldalúságát és a kereskedési lehetőségeket, valamint betekintést nyújt a devizakereskedés gyakorlatába, a tőkeáttétel előnyeibe és hátrányaiba egyaránt. A könyv olyan neves hazai szakemberek ajánlásával készült, mint Zsiday Viktor befektető, közgazdász, Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese és Heidrich Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem rektora.

A közel száz oldalas kötet egyik különlegessége, hogy a folyamatok illusztrálásához olyan vadállatokat választottak, melyeknél a siker záloga, hogy gyorsabbak, erősebbek, vagy bizonyos helyzetben türelmesebbek legyenek a versenytársaiknál – ezáltal jól példázzák a devizakereskedés során szükséges jellemzőket. Buró Szilárd, a közel negyedévszázados pénzügyi tapasztalattal rendelkező szerző szerint A devizapiac című könyv azzal az edukációs szándékkal született, hogy mankót nyújtson a terület iránt érdeklődőknek és azoknak a befektetőknek, akik a devizára nemcsak fizetőeszközként, hanem befektetési termékként tekintenek.

Mindazonáltal az Equilor Befektetési Zrt. pénzügyi innovációs vezetője szerint a devizapiacra nem szabad a gyors meggazdagodás eszközeként tekinteni, ugyanakkor megfelelő kockázatkezeléssel egy jól felépített portfolió része lehet – tette hozzá. A hazai tőkepiac és pénzügyi tudatosság fejlesztése iránt elkötelezett, több mint 30 éves Equilor Befektetési Zrt. gondozásában megjelent ismeretterjesztő könyv a negyedik a sorban, a „Devizakereskedés egyszerűen”, „A kötvény”, valamint „A részvény” után.

 

Fotó: Sincerely Media/unsplash.com

 

SOCIAL MEDIA