A középkori lovagok világába kalauzolja a gyerekeket a pomázi befogadó játszótér

Piac

A Szerencsejáték Zrt. programjának köszönhetően Pomázon nyitotta meg kapuit a legújabb olyan játszótér, ahol a gyerekek a fogyatékosság minden típusa szempontjából akadálymentes környezetben játszhatnak.

 

„Magyarországon minden tizennegyedik kiskorú él a fogyatékosság valamely típusával. A tavaly elindított “Tarts velünk egy akadálymentes jövőért!” szemléletformáló kampányunkkal, valamint az év végéig átadott, összesen 22 befogadó játszótérrel az érintett gyermekek beilleszkedését szeretnénk megkönnyíteni” – hangsúlyozta Mager Andrea. A Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója hozzátette: „A célunk az, hogy játszótérépítési programunkkal lehetőséget teremtsünk az ép és fogyatékossággal élő gyerekek találkozására és közös játékára. Hiszünk abban, hogy a közös élmények, a közös játék örömének nyomán befogadóbbak és nyitottabbak lesznek a gyerekek, és felnőttként már ezt a szemléletet adhatják tovább, akár majd a saját gyerekeiknek is.”

A Szerencsejáték Zrt. 2017-ben elindított játszótér-építési programjának célja, hogy a szemléletformálás már gyermekkorban megkezdődhessen, és ezeken a közösségi tereken keresztül is támogassa a fogyatékossággal élő gyermekek beilleszkedését, valamint sikeres, boldog felnőtté válását.

Az egyes játszóterek meséket idéző világot jelenítenek meg. A pomázi játszótér játékelemei a Kastély tematikára épültek, és ezek a fogyatékossággal élő gyermekek számára is biztosítják a játék örömét, az akadálymentes játékokon keresztül a gyermekek közösen fedezhetik fel környezetüket.

„Egy színes, jókedvű, befogadó játszótér nyitotta meg kapuit. A játszótér megvalósításával több száz gyermek számára biztosítják a játék örömét Pomázon” – emlékeztetett Leidinger István, Pomáz polgármestere.

 

SOCIAL MEDIA