Pécelen nyitotta meg kapuit a huszadik befogadó játszótér

Hírek Piac

Újabb, ezúttal péceli helyszínnel bővült azon játszóterek listája, amelyeket a Szerencsejáték Zrt. „A játék összeköt!” programjának részeként valósít meg országszerte.

 

„A Szerencsejáték Zrt. társadalmi felelősségvállalásának középpontjában mintegy 20 éve a fogyatékossággal élők társadalmi és munkaerőpiaci integrálása áll, ezen túlmenően pedig kiemelten fontosnak tartjuk, hogy nem csak a fizikai, hanem a gondolati akadályokat is lebontsuk országos szinten, melynek kiemelt eleme befogadó játszótér-építési programunk. Ebben a hosszútávú programban már 20 ezer gyerek számára nyújtunk lehetőséget a közös játékra – hangsúlyozta Bánhegyi Zsófia. A Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója hozzátette: „A tavaly elindított „Tarts velünk egy akadálymentes jövőért!” szemléletformáló kampányunkkal, valamint az év végéig átadott, összesen 22 befogadó játszótérrel szeretnénk megkönnyíteni az érintett gyermekek beilleszkedését.”

 Egy fejlődő agglomerációs településnek óriási ajándék egy játszótér” – mondta dr. Szűcs Lajos. Az országgyűlési képviselő hozzátette, hogy „szükség van olyan közösségi terekre, ahol a gyerekek együtt játszhatnak, hiszen egyre több a Pécelre költöző család. Öröm számomra, hogy a Szerencsejáték Zrt.-nek köszönhetően most már ebben a városban is lehetőség nyílt a szabadidő ilyen szép környezetben való eltöltésére.”

A péceli befogadó játszótér olyan különleges és akadálymentes játékelemekkel várja a gyermekeket, mint például kincses sziget rejtelmeit bemutató, rámpával kialakított torony, a windsurf, az akadálymentes házikó vagy a négyállású hinta, amelyben a megszokott laphinta mellett baba-mama és egy hálós, beülős típusú hinta is helyet kapott. A tíz játékelem között olyan edukációs paneleket is elhelyeztek, amelyek a szórakoztató feladványokon keresztül a társas interakciók létrejöttét segítik elő.

 

SOCIAL MEDIA