RTL.hu: Kutyakennel és sminkszoba is van Novák Katalin 280 millió forintért felújított elnöki rezidenciáján

Piac

Mozi, zeneszoba és sminkszoba is található Novák Katalin köztársasági elnök rezidenciáján, amelyet az rtl.hu által megismert szerződés szerint 278 millió forintért újítottak fel. Információik szerint több helyen cserélték a burkolatot, és rendbe tették az állami tulajdonban lévő épület egyéb részeit is, így a gépészetet és az elektromos hálózatot is. 

 

Felújították a Budapest XII. kerületében található, állami tulajdonban lévő köztársasági elnöki rezidenciát – értesült az rtl.hu. A szeptember végén aláírt szerződés szerint a munkákra összesen 278 millió forintot költhettek, a renoválás pedig az épület jelentős hányadára, valamint a kert egy részére is kiterjedt.

A rezidencia állami tulajdonban van, de a következő években – elnöki megbízatása végéig – Novák Katalin használhatja majd. Nincs is más lehetősége, a törvény ugyanis előírja, hogy a mindenkori köztársasági elnöknek ebben az ingatlanban kell laknia – írják.

„Ezt részben biztonsági szempontok, részben a nemzetközi gyakorlatból következő protokolláris és reprezentációs követelmények indokolják” – írta az rtl.hu megkeresésére a Köztársasági Elnöki Hivatal. A kommunikációs osztály szűkszavú tájékoztatása szerint a renoválást már tervbe vették Novák Katalin köztársasági elnök hivatalba lépése előtt, a munkák pedig már be is fejeződtek.

A felújításra az állami Magyar Nemzeti Vagyonkezelő a szintén állami tulajdonban lévő Kiving Kft.-vel szerződött.

A kivitelezésről szóló szerződés szerint megújult a rezidencián található alagsori moziszoba is. Új eszközöket vásároltak, kialakították a megfelelő elektromos hálózatot, a mennyezetre pedig projektor, hangáteresztő vetítővászon került. A beépített tölgy szekrénybe borhűtőt is tettek. Az elnöki rezidencián a megállapodás alapján egy kisebb sminkszobát is létrehoztak (ennek eszközköltsége 375 ezer forint), valamint kialakítottak egy hangszigetelt zeneszobát is függesztett kazettás álmennyezettel – olvasható az oldalon.

 

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

 

SOCIAL MEDIA