Hátrányos helyzetű gyerekek vehették át ösztöndíjukat az MKB Bank székházában

Piac

A nehéz sorsú gyermekek felkarolásával foglalkozó Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és az MKB Bank összefogásával minden tanévben kiválóan tanuló, ám szociálisan hátrányos helyzetű gyermek és fiatal élhet az MKB Ösztöndíjprogram által biztosított lehetőséggel.

 

Az MKB Bank 1997-ben ösztöndíjat alapított azzal a céllal, hogy kiváló tanulmányi átlagot elérő, ám hátrányos szociális helyzetű gyermekeket támogasson. Azóta a bank – az NGYSZ bevonásával – minden évben pályázatot hirdet, amelyre mindazon tanulók jelentkezhetnek, akik az általános iskola első és második osztályát befejezték, tanulmányi átlaguk 4,5 fölött van, és családjukban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 46 000 forintot. A jó tanulmányi eredmény megtartása esetén egészen a mesterdiploma megszerzéséig kaphatják az ösztöndíjat. Kezdetben évente húsz gyermek kapott ösztöndíjat, majd ez a szám évről-évre emelkedett, elérve a jelenlegi 186 főt. Ebből az MKB Bank száz gyereknek fizeti az ösztöndíját.

„Felelős pénzintézetként kötelességünknek érezzük, hogy segítsünk a társadalmi felzárkózásban és lehetőséget biztosítsunk a szorgalmas és tanulni vágyó fiataloknak, ehhez kiváló partnerünk a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat” – fogalmazott Dr. Barna Zsolt, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója. „Örömmel mondhatom, hogy az első ösztöndíjasaink éppen 15 évvel ezelőtt, 2007-ben diplomáztak – köztük mérnökök és orvosok is vannak, de táncművész, régész és közgazdász is akad, azóta is tartjuk velük a kapcsolatot.”

A bank kezdeményezéséhez több cég, így a Waberer’s International és a Zsidai Csoport, illetve magánszemélyek is csatlakoztak, akik 86 gyereket és fiatalt támogatnak. A pénzintézet minden tanév elején oklevéllel jutalmazza a programban részt vevő gyerekeket. Az MKB Bank ösztöndíja jelenleg havonta 35 000 forint. Azok a diákok, akik nem tudják tartani a 4,5-ös tanulmányi átlagot, egy előzetes jelzést követően kiesnek az ösztöndíj-programból. A kimaradó és a végzős diákok helyére a Gyermekmentő új felhívást ír ki. A programba bejutó diákok többségének tanulmányi átlaga 5,0, szorgalmas, ambiciózus gyerekek, fiatalok. Az MKB Bank a pályakezdő, volt ösztöndíjas diákjainak sorsát is igyekszik nyomon követni: végzett ösztöndíjasai számára 2009-ben létrehozta a Végzett Diákok Klubját – írják.

 

SOCIAL MEDIA