A Mars 2868 tonnával csökkentette éves műanyagfelhasználását

Piac

A Mars 2017-ben elindított Fenntarthatóság Egy Generáció Alatt terve az ENSZ fenntartható fejlődési céljainak kulcsfontosságú területeit célozza, és ambiciózus, tudományos alapokon nyugvó célkitűzéseket fogalmaz meg.

 

A Mars a közelmúltban új, önálló fejezettel egészítette ki Fenntarthatóság Egy Generáció Alatt tervét a felhasznált csomagolóanyagok környezetre gyakorolt hatására vonatkozóan. A Mars jelenleg is több százmillió dolláros befektetést eszközöl, a csomagolóanyagokhoz felhasznált több, mint 12 ezer alkotóelem újratervezésére, annak érdekében, hogy 100 százalékban újrahasznosítható, újrafelhasználható vagy komposztálható csomagolást használhasson. A vállalat ezentúl 300 felsővezetőjének jutalmazása is ezen célok teljesítéséhez kötött. Ennek eredményeként, a Mars Közép-Európában már teljes mértékben újrahasznosítható tálcákat, és konzerveket használ a házikedvencek számára készült termékeihez, valamint optimalizálta a Ben’s Original kínálatának csomagolását is. A tervnek köszönhetően a vállalat nemzetközi viszonylatban 2868 tonnával csökkentette műanyagfelhasználását.

 

2023-tól 100 százalékban felelős forrásból származó kakaó Európában

A vállalat fenntarthatósági törekvéseinek másik kulcsfontosságú küldetésében, a kakaó felelős beszerzését támogató programjában is mérföldkőhöz ért. A Mars 2023-tól igazoltan felelős forrásból származó kakaót biztosít a teljes európai gyártókapacitása számára. A bejelentés olyan, a régióban is népszerű csokoládétermékek előállítását érinti majd, mint a Snickers®, az M&Ms®, a Mars®, a Maltesers® és a Milky Way®, amelyek a jövő évtől mind 100 százalékban felelős forrásból származó kakaóval készülnek majd a Mars Wrigley tulajdonában lévő európai gyárakban.

 

A jóllét támogatása – a közösségekben és a munkahelyeken egyaránt

„Míg a Fenntarthatóság Egy Generáció Alatt tervünk legtöbb célkitűzése nagyobb, globális szinten kerül meghatározásra, addig itt, Közép-Európában helyi szinten is hozzájárulunk vállalásaink megvalósításához azáltal, hogy működésünket és munkafolyamatainkat a fenntarthatósági céljainkhoz igazítjuk. Legutóbbi eredményeink a Mars önkéntes programjához kapcsolódnak, amelynek részeként munkatársaink idén több, mint 1300 munkaórát önkénteskedtek , hogy így támogassák az általunk felkarolt közösségeket és menhelyeket“ – mondta Zuzana Losakova, a Mars Central Europe vállalati ügyekért felelős igazgatója.

Az önkénteskedés támogatása mellett a Mars Közép-Európában újfajta, hibrid munkavégzést is bevezetett ezáltal csökkentve a munkatársak ingázásából származó üvegházhatású gázok kibocsátását, valamint állatbarát irodákat alakított ki. A program célja, hogy mind a háziállatok, mind a háziállat-tulajdonosok számára egy kiegyensúlyozottabb munkakörnyezetet biztosítson – írják.

 

SOCIAL MEDIA