A Lengyelország-Mexikó mérkőzés nyertese Argentína

Tejszínhub

Miután nagy meglepetésre Argentína kikapott Szaúd-Arábiától, a csoport másik mérkőzésén Lengyelország és Mexikó legjobbjai léptek pályára. Az mindkettőjük számára jó hír volt, hogy a legnagyobb vetélytársnak számító argentínok pontot veszítettek, ám az igazi örörmrö csak a saját győzelmük jelenthette. 

 

Az első félidő – finoman szólva – nagy taktikai csatát hozott, azaz elég kevés volt a futball. Mexikó valamivel aktívabb volt, a lengyelek szinte kizárólag a védekezéssel foglalkoztak. Igazi helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki, a mérkőzés legértékesebb lapdarúgója, az aranylabdás Lewandowski is elárvultan futkosott a pálya közepén, a mexikói kapura semmi veszélyt nem jelentett.

A második félidőről sem tudunk sokkal többet mondani. Kevés futball, kevés helyzet. A lengyelek az 56. percben tizenegyeshez jutottak a nagyot birkózó Lewandowski jóvoltából, án  sértett ezt sem tudta értékesíteni. A 64. percben Martin fejesét kellett bravúrral hárítania a lengyel kapusnak, de ezzel véget is értek az események.

A Lengyelország-Mexikó mérkőzés döntetlennel ért véget, a meccs igazi nyertese pedig Argentína, hiszen Messiék kikaptak ugyan a szaúdi csapattól, ám két legfőbb riválisuk is vesztett két-két pontot. A csoportot Szaúd-Arábia vezeti 3 ponttal, ám az egy-egy pontot gyűjtött Lengyelország és Mexikó, valamint a nulla pontos Argentína is továbbjuthat még.

 

 

SOCIAL MEDIA