Energiatakarékos termékek és ruhaneműk a Black Friday fókuszában

Márkák

Az eMAG holnap, 2022-ben november 18-án, a reggeli órakban indítja egy napig tartó Black Friday akcióját. A cég várakozásai szerint az idei év slágerei az energiatakarékos berendezések, háztartási gépek és más, az energiatakarékosságot, rezsicsökkentést elősegítő termékek lesznek, beleértve egyebek mellett a régebbi modelleknél kevesebb áramot fogyasztó tévéket is.

 

Az eMAG megbízásából készült reprezentatív felmérés szerint a legtöbb válaszadó a ruhaneműket (28,8%) jelölte meg olyan termékként, amelyet a fekete pénteken vásárolni tervez, ami közel tíz százalékpontos növekedést jelent tavalyhoz képest. Az előző évhez viszonyítva közel 12 százalékponttal többen (15,3%) terveznek cipőt vagy egyéb lábbelit vásárolni, és a divatkiegészítők (pl. óra, retikül) is 11 százalékponttal népszerűbbek (14%) mint tavaly ilyenkor. Ugyancsak jóval többen terveznek élelmiszert (étel és ital) rendelni a Black Fridayen: míg idén a válaszadók 12,7 százaléka tervez vásárolni, tavaly csupán 1,2 százalék kalkulált ezzel a kategóriával.

A Black Fridayt megelőző hetek látogatói statisztikái azt mutatják, hogy a magyar felhasználók a tavalyinál tudatosabban készülnek a fekete péntekre, mivel november eleje óta a legtöbb napon jóval több terméket (főként háztartási kisgépeket, játékokat és háztartási gépeket) mentettek el a kedvencek közé azért, hogy könnyen megtalálják majd a kiválasztott modell akciós árát.

Az épülő dunaharaszti logisztikai bázist részlegesen már a Black Friday előtt használatba vette az eMAG, ebből a raktárból elsősorban az idei sláger modern háztartási nagygépeket fogják kiszállítani.  A fekete pénteki rohamra szeptember vége óta készül a cég: ősz óta fokozatosan zajlott a saját forgalmazású termékek készleteinek megduplázása: ez közel egymillió darab terméket jelent, amelynek tárolása hétköznapi üzemhez képest másfélszer nagyobb, közel 60 ezer négyzetméternyi területen történik – Dunaharaszti mellett az üllői és az Ezred utcai bázisokon.

A Black Friday-rendelések kiszállítását idén december 2-ig vállalja az eMAG, a cég várakozásai szerint a rendelések 70 százalékát pedig mindössze 5 napon belül feladják a megrendelőknek.

 

SOCIAL MEDIA