Abu Dhabiban állítják ki a METU művészhallgatóinak alkotásait

Piac

Object Calligraphy címmel nyílt meg az Etihad Modern Art Gallery-ben a METU Concept Agency kiállítása a Budapesti Metropolitan Egyetem jelenlegi és végzett hallgatóinak munkáiból.

 

A kalligráfia, mint kézzel készített íráskompozíció érzékeny, mégis tudatos összehangoltsága adja a kiállítás alapgondolatát. A kurátori koncepció az alapvetően kétdimenziós technikát ültette át a háromdimenziós térbe.

A kiállítás törekszik arra, hogy a design, kézművesség és művészet területeit közelítse egymáshoz és bemutassa azt a folyamatot, amely az elkészült alkotást megelőzi: kísérletek sorai, hosszas kutatómunka, majd a kivitelezés öröme, amellyel valami egyedit és megismételhetetlent hoznak létre az a fiatal alkotók.

Dr. Tóth Ágnes a kiállítást megnyitó beszédében kiemelte, hogy a METU művészképzése jelenleg az országban a nappali tagozatos hallgatók száma szempontjából a legnagyobb, és a szakok számát tekintve is egyedülálló.

„Továbbra is fontos törekvésünk, hogy hallgatóink és oktatóink alkotásait az ország határain belül és kívül is megosszuk a nyilvánossággal. Hisszük, hogy a művészetre életünk bármely szakaszában szükségünk van és külön megtiszteltetés számunkra, hogy az országot olyan neves galériában képviselhetjük, mint az Etihad Modern Art Gallery” – osztotta meg gondolatait.

A kiállítás kurátora Kovács Adél, a kiállításon látott installáció tervezője pedig György Árpád Hunor, a Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari karának oktatói.

 

SOCIAL MEDIA