Karácsonyi adománygyűjtést szervez országszerte az ALDI

Márkák

Az ALDI immár ötödik éve vesz részt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület Karácsonyi Adománygyűjtésében. Idén november 18-20. között adhatják le a vásárlók az ALDI- üzletekben a rászorulóknak szánt élelmiszereket.

 

Idén is a téli időszak okozta nehézségek enyhítését célozza az Élelmiszerbank Karácsonyi Adománygyűjtése. Az áruház bejáratánál az önkéntesek szórólap segítségével hívják fel a vásárlók figyelmét a gyűjtésre, valamint a felajánlásokkal kapcsolatos fontosabb információkra. A vevők a megvásárolt, adományozni kívánt tartós élelmiszereket – többek között konzerveket, szószokat, mártásokat, csokoládét, rizst, tartós tejet, bébiételt, száraztésztát, édességet, szaloncukrot – a pénztáraktól való távozás után, a kasszák mellett elhelyezett gyűjtőponton adhatják le.

A három nap alatt összegyűlt élelmiszeradományból összeállított csomagokat az Élelmiszerbank a gyűjtés helyszíneinek környékén, az ott működő karitatív szervezetek segítségével juttatja el a rászorulókhoz az ünnepeket megelőző hetekben, illetve azt követően január végéig. Az ALDI és az Élelmiszerbank is bízik abban, hogy az összegyűjtött adományok segítségével minél több nélkülöző számára sikerül meghittebbé tenni az ünnepeket.

“Az ország legnagyobb tartósélelmiszer-gyűjtő akciójára készülünk a hétvégén. A tavalyi évben rekorderedményt értünk el, akkor a háromnapos jótékonysági program minden egyes percében 223 kiló élelmiszert ajánlottak fel az áruházak vásárlói. A reményeink szerint idén is több tízezer embernek tudunk majd élelmiszercsomagokat összeállítani az adományokból. A tét hatalmas, elsősorban idős emberek, nagycsaládosok, gyermekotthonok ellátottjai, fogyatékkal élő emberek, hajléktalanok és az ország legelmaradottabb településein lakók szorulnak a segítségünkre” – mondta el Nagygyörgy András, az Élelmiszerbank külső kapcsolatok igazgatója.

“Ötödik alkalommal is örömmel csatlakozunk a Magyar Élelmiszerbank által szervezett adománygyűjtéshez, és vásárlóinkkal közösen szeretnénk még több rászoruló számára könnyebbé tenni az ünnepeket. Bízom abban, hogy idén a tavaly összegyűjtött 132 tonna tartós élelmiszernél is többet tudunk összegyűjteni a jószándékú adományozók segítségével” – mondta Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója.

 

SOCIAL MEDIA