Globális terjeszkedésbe kezd a Resysten

Piac

A cég 750 millió forintos tőkebevonásról állapodott meg a Columbus Magántőkealappal, amelyből a tengerentúli megjelenés mellett laboratóriumi és kutatóbázisát is fejleszti.

 

A családi tulajdonú vállalkozás saját fejlesztésű higiéniai védőbevonata egy teljes éven át képes megakadályozni a kórokozók megtapadását szinte bármilyen felületen. A bevonat láthatatlan, színtelen, szagtalan, a fotooxidáció tulajdonságait használva semlegesíti a káros anyagokat: a fény energiáját használja arra, hogy megvédje a vírusoktól, baktériumoktól és egyéb kórokozóktól a felületeket. A Resysten segítségével bármilyen felületen, egy éven át akár 99 százalékkal kevesebb a megtelepedett baktériumok, mikrobák száma, a védőbevonat így hatékonyan támogatja a takarítási, fertőtlenítési protokollokat és hozzájárul a vállalatok, intézmények fenntarthatóbb működtetéséhez.

A Resystent ma már nem csak a magyar tömegközlekedésben, a budapesti metrón, a BKV, a Volánbusz járatain, a hazai kórházakban, vagy éppen a bevásárlóközpontokban alkalmazzák, hanem sportlétesítményekben, multinacionális cégek gyártó-csarnokaiban, közösségi helyiségeiben is. A csoport szolgáltatásai megjelentek már Nagy-Britanniában, Írországban, Spanyolországban, Olaszországban, Csehországban, Romániában, az Egyesült Államokban, továbbá Tajvanon és Makaón is. A 2014-ben alapított családi vállalkozás a folyamatos, organikus fejlődés eredményeképpen mára közepes méretű céggé vált, a Csoport árbevétele tavaly meghaladta a félmilliárd forintot.

„A mai globalizált világban a vírusok, baktériumok terjedése drámaian felgyorsult, mely együtt járva a kórokozók egyre nagyobb szintű diverzifikációjával új kihívás elé állította a cégeket és intézményeket. Mi úgy látjuk, hogy az új technológiák beépítése a mindennapjainkban elkerülhetetlen a hatékony védekezés érdekében. A tartós és folytonos hatású higiéniai bevonatok alkalmazása lehetővé teszi a prevenciót és biztosítja az egészséges munkakörnyezetet. Az egészségmegőrzési stratégiák kialakításában (összhangban az EU által kiadott OSHA irányelveivel) már megkerülhetetlen tényezővé váltak azok a tartós és folytonos hatású megoldások, melyek két takarítás/fertőtlenítés közben is védelmet nyújtanak. Ennek elterjesztése nem csak Magyarországon volt célunk, kezdetektől fogva globálisan gondolkodtunk ezért mindig is egyértelmű volt a számunkra, hogy e cél elérése érdekében olyan befektető partnerre van szükség, amely a nemzetközi terjeszkedéshez nem csupán a szükséges tőkét, de az ehhez szükséges szaktudást és kapcsolatrendszert is biztosítja a számunkra” – hangsúlyozza Lehoczky Péter, a cég egyik alapító-tulajdonosa és egyben ügyvezetője. A társaságnak az állandóan változó igényekre reagálva szükséges fejlesztenie laboratóriumát: az anyaggal kapcsolatos kutatások ma is folyamatosak. A nemzetközi és a tengerentúli terjeszkedéshez pedig szükséges a különböző hatósági regisztrációk, engedélyek beszerzése is – ugyan a Resysten bevonatrendszere biocid anyagokat nem tartalmaz, de ezt minden ország vonatkozó hatóságainak is értékelnie kell, ahogyan a hatékonyságát is igazolni szükséges, amikor megjelennek egy-egy piacon.

A Columbus nem csupán tőkével, de saját szolgáltató irodájával is segíti a céget, hiszen úgy vélik, sokszor éppen a megfelelő piacismeret, a kapcsolatrendszer hiánya, a jogszabályi és a kulturális környezet különbözősége jelenti az egyik legfontosabb akadályt a külpiaci megjelenésben.

 

SOCIAL MEDIA