A MITTE újította meg a kiskőrösi Petőfi intézmények arculatát

Márkák

Kiskőrös 1861 óta ápolja és őrzi tudatosan Petőfi Sándor örökségét. A költő születésének 200. évfordulója alkalmából a MITTE Communications feladata a város és a kiemelt intézményekhez kapcsolódó kommunikációs és kreatív stratégia megtervezése és megvalósítása volt arculattervezési, sajtó, social, illetve hirdetési feladatok mentén.

 

Az ügynökség a bicentenáriumra egyedi arculatot is tervezett, amelyet egy, az országos médiumokat is megszólító sajtótájékoztatón mutattak be 2022. március 15-én. A logó Petőfi Kiskőrösön található szülőházának illusztratív átiratát jeleníti meg nemzeti színű zászlóval.

A Petőfi Szülőház és Emlékmúzeumot, Magyarország első irodalmi emlékházát idén októberben avatták történelmi emlékhellyé a Petőfi 200 emlékév alkalmából. Az intézmény az évfordulóra megújult terekkel és kiállításokkal is gazdagodott. A Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum megújult arculatában a korszak hangulatát megelevenítő kézírásos tipográfia kap kiemelt szerepet. Ez mind a logóban, mind az intézmény weboldalán és a hozzá kapcsolódó kiadványban visszaköszön, a kék szín néhány árnyalatával kiegészülve.

A János Vitéz Látogatóközpont a technológia és a tradíció, a szórakoztatás és tudásmegosztás ötvözésével egy interaktív játékos labirintusban hozza közelebb az érdeklődőkhöz Petőfi költeményének helyszíneit, alakjait és cselekményét. Az intézmény megújult arculata a hagyományos népművészeti motívumok modern, letisztult átiratára épül. Az arculattal együtt a Látogatóközpont belső terei is megújultak, melyet a MITTE sajtó, social és hirdetési kampánnyal együtt népszerűsített.

Az intézmények esetén az ügynökség célja könnyen átlátható, színes, informatív weboldalak és kiadványok létrehozása volt, amelyek alkalmasak a kiállításokról készült gazdag képi tartalmak, a tömör információmegosztás, illetve az arculati színek, formák bemutatására. Az oldalak esetén további kiemelt szempont volt az egyértelmű használat és a könnyű kezelhetőség, valamint a reszponzív kialakítás, így minden eszközön minőségi felhasználói élményt nyújtanak.

A Petőfi 200 emlékév kiskőrösi nyitóeseményéhez, a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum történelmi emlékhely avatásához, valamint a János Vitéz Látogatóközpont megújulásához fűződő kampányok összesen közel 200 országos és megyei sajtómegjelenést eredményeztek, cikkek, személyes és online interjúk, valamint televíziós riportok és híradós tudósítások formájában.

 

SOCIAL MEDIA