A Konyhafőnök VIP séfjei színésznek álltak!

Tejszínhub

A gasztroreality második napján újabb kihívások vártak a versenyzőkre: fél kismalacok, zacskós levesporok és hátráltatásként adott csalánok nehezítették meg az útjukat. Azonban hiába a pánik és a könnyek, a hírességek most is szembementek minden akadállyal.

 

 

A második napon újabb celebek lépték át a konyha kapuját: Mardoll, Filipánics Bálint, Ódor Kristóf, Nagy Viktor, Tihanyi-Tóth Csaba, Szinetár Dóra, Bellus István, Kéri Kitty, Kustánczi Lia, Ripli Zsuzsi, Bogdányi Titanilla és Patai Anna ragadtak kést és fakanalat.

Az első feladatban ők is egy saját étellel készültek, hogy bemutassák a zsűrinek, hogy mire képesek, azonban a csavar őket sem kerülhette el. Zé kijelentette, hogy a rulett kerék most is beindul, de az első nap bébipapija után most egy zacskós levespor várta gazdáját. A „szerencsés” kiválasztott Filipánics Bálint lett.

Miután elindult a főzés, Bálint sokáig nem kezdett semmit a plusz alapanyaggal, mert ötlete sem volt, hogyan építhetné be az elképzelt ételébe. Végül egy végső sugallatnak köszönhetően tejszínes mártást dobott össze belőle.

Nem ő volt az egyetlen, akinek meggyűlt a baja egy plusz elemmel: Patai Annát megkérték a séfek, hogy mindenképp készítsen egy mártást is. A fiatal lány megpróbált eleget tenni a kérésüknek, de a nagy kapkodásban a forró serpenyőben felejtette a tejszínt, ami így valami nagyon furcsa, égett alakot vett fel.

A kóstoláson a kemény kritikák és a megdöbbentő ízek mellett a zsűri most először azt is kipróbálhatta, hogy milyen olyasmit kóstolni, ami nem is létezik. Szinetár Dóra ugyanis rögtönzött színészkurzust indított, miután nem készült el a cukkini tócsnija.

A vicces és kemény kritikákat követően eljött a második feladat ideje, ahol Filipánics Bálint indulhatott előnnyel – miután az első kihívás során ő lett a legjobb. A nagy örömöt hamar megdöbbenés követte, ugyanis a versenyzők pultjain pihenő ládákban egy-egy fél kismalac várt rájuk. Amikor Szinetár Dóra megpillantotta a kicsi állatot, összeomlott és elsírta magát.

Persze, nem ő volt az egyetlen, aki lefagyott, hiszen a malackák mellett egy valakire plusz hátráltatás várt Bálintnak köszönhetően: a versenyző Ripli Zsuzsi piacteres alapanyagait cserélte le egy nagy csokor csalánra.

Annak ellenére, hogy Zuzsinak és Dórinak is óriási akadályokon kellett átverekedniük magukat, mindketten megugrották a feladatot. Sőt, Zsuzsi annyira jól megoldotta a „csalán problémát”, hogy a kóstoláson Rácz Jenő dicsérő szavai hallattán el is sírta magát.

Nem mindenki örülhetett, Sárközi Ákos ugyanis kiakadt az eléjük tálalt ételek egy részétől: Ódor Kristóf, Kustánczi Lia és Bellus István ugyanis mindannyian fasírtot készítettek, amiből a séfnek már kezdett elege lenni.

A nap végén pedig újabb versenyzőnek kellett búcsúznia A Konyhafőnök VIP-tól. Patai Anna, Mardoll és Tihanyi-Tóth Csaba közül végül Anna vette le a kötényét és hagyta el a stúdiót.

 

 

Adásrészletek:

„Fogalmam sem volt, hogy ezzel mit fogok kezdeni” – Filipánics Bálint leblokkolt a hátráltatásától

Az ÉNB szereplője egy olyan hozzávalót kapott nehezítésnek, ami feladta neki a leckét, ugyanis nagyon távol állt a bemutatkozó étele ízvilágától. Bálint igyekezett kreatívan beépíteni az ételébe, azonban Zé a kóstoláson egyből kiszúrta, hogy valami nem stimmelt a végeredménnyel.

 

„Nektek kell eljátszani, hogy a tányéron van” – Szinetár Dóra képzeletbeli ételt tett a zsűri elé

A színésznő egyik eleme nem úgy sikerült, ahogy azt eltervezte, így arra buzdította a zsűrit, hogy a tányérról hiányzó tócsnit is kóstolják meg. Hogy a séfeknek sikerült-e eljátszaniuk a Dóri által megálmodott jelenetet, kiderül a videóból.

 

Ripli Zsuzsi sírva fakadt Rácz Jenő értékelésétől

A színésznő nagyon tartott a kóstolástól, ugyanis a hátráltatásként kapott csalán miatt teljesen újra kellett gondolnia az ételét. A séf értékelése azonban annyira meglepte, hogy még a könnye is kicsordult.

 

„Behisztizett a csávó” – Sárközi Ákos felhúzta magát a versenyzők ételein

Miután többen is szinte ugyanazt a főelemet vitték a zsűri elé, Sárközi Ákos kijelentette, hogy nem hajlandó újra meg újra megkóstolni ezeket. A versenyzők dermedten álltak a séf előtt, de a zsűri többi tagját sem nyűgözték le az ötleteikkel.

 

Patai Anna olyan dolgot tett a tejszínnel, ami Zé szerint kémiailag lehetetlen

Az énekesnő a séfek kérésére nekilátott egy tejszínes mártás elkészítésének, azonban közben megfeledkezett az időről, aminek nem várt eredménye lett a serpenyőjében.

 

„Szerettem volna még többet tanulni a séfektől” – újabb versenyző búcsúzott a konyhától

Mardoll, Tihanyi-Tóth Csaba és Patai Anna feszülten álltak a zsűri előtt, mert bár mindannyian igyekeztek kihozni magukból a maximumot, csak ketten lélegezhettek fel, valakinek el kellett hagynia A Konyhafőnök VIP stúdióját.

 

Előzetes: „Hogy néz ez ki, te?” – Sárközi Ákos ledöbben Osváth Zsolti kacsamelle láttán (11.09.)

A séfeknek leesik az álluk, amikor meglátják a húst, amit Zsolti előkészített a főzéshez. A konyhai munka azonban nemcsak nála lesz kifogásolható. Hogy sikerül-e a versenyzőknek úrrá lenni a káoszon, és lenyűgözniük a zsűrit az ételeikkel, kiderül 20 órától az RTL-en.

 

Szerdai promók:

Előzetes: „Azta, de büdös ez!” – Hajmásy Péter rosszul lesz főzés közben? (11.09.)

Peti éppen egy halat filéz, amikor Jenő és Ákos felhívják a figyelmét a hal kizsigerelésének fontosságára. Azonban a versenyző hiába szeretné elmagyarázni a séfeknek az ötleteit, a szagok hatására öklendezni kezd. Hogy megbirkózik-e Peti a hallal, kiderül A Konyhafőnök VIP következő részéből 20 órától az RTL-en.

 

Előzetes: „Nem tudok itt lenni, ezt nem nézem” – Rácz Jenő faképnél hagyja Elek Petit (11.09.)

A séf olyan állapotban találja a humorista pultját, amit képtelen elviselni, így magára hagyja Ákos séfet, hogy próbáljon meg ő irányt mutatni a versenyzőnek. Vajon Petinek sikerül olyan ételt készítenie, amivel elfeledteti a séfekkel a körülötte uralkodó káoszt? Kiderül A Konyhafőnök VIP következő adásából, ma 20 órától az RTL-en.

 

 

A műsor hivatalos oldalai:

 

Honlap: https://rtl.hu/akonyhafonok

Facebook: https://www.facebook.com/akonyhafonok/

Instagram: @akonyhafonok

 

Fotókredit RTL/Tulok András

 

 

SOCIAL MEDIA