Effie 2022: Értékelt a szakmai zsűri

Piac

A nemzetközi Effie standard szerinti kétfordulós zsűrizés eredményeként ebben az évben 46 sikeres pályamű került döntőbe és küzd meg 29 kategóriában a Bronz, Ezüst, Arany Effie díjakért.

 

A Reklám Világszövetség (IAA) Magyarországi Tagozata és a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ) szervezésében az idén 21 éves hazai Effie-re nevezni ezúttal 2021. január 1. és 2022. április 30. között Magyarországon megvalósított marketingkommunikációs aktivitással lehetett, a nemzetközi Effie standard előírásai szerinti nevezési rendszerben. Idén az új kategória az Employer Branding volt.

Az Effie nemzetközi elismertsége és szakmai presztízse többek között a széles iparági tudásra épülő alapos és minden részletre kiterjedő zsűrizésnek köszönhető. Ennek tükrében már a döntőbe jutás is kiemelkedő teljesítmény, hiszen a benevezett hatékony kampányok közül továbbjutók minősülnek a leghatékonyabbaknak, pályaműveik pedig a legsikeresebbeknek. A verseny lebonyolítását a nemzetközi Effie mellett közjegyző is felügyeli – írják.

Idén a legtöbb döntős pályaművet az ACG, a Café Communications és a VMLY&R tudhatja magáénak, őket követi az Artificial Group, az iProspect, a Positive Adamsky és a Wavemaker. A legtöbb döntős pályamű a Bevezető kampány, a Branded Content, a Big Marketing, az Élelmiszer és az Image kategóriában várja Bronz, Ezüst, Arany Effie helyezéseket. Az Effie Finalist díjasok, azaz a döntőbe jutottak már biztos pontszerzők a nemzetközi Effie Index hatékonysági világranglistán.

A nemzetközi előírásoknak megfelelően ez alkalommal is külön zsűri dönti el, hogy az Arany Effie díjasok közül melyik pályamű érdemli ki a legnagyobb elismerést, a Platina Effie-t.

Az idei díjazottakat, valamint teljesítményük alapján az Év Leghatékonyabb Megbízója és az Év Leghatékonyabb Ügynöksége elismeréseket november végén hirdeti ki az Effie Awards Hungary.

 

SOCIAL MEDIA