Többségi tulajdont szerez az Otthon Centrum az Open House franchise és hitelközvetítő holding társaságban

Kiemelt Piac

Többségi tulajdont szerez az Otthon Centrum Holding Kft. az Open House franchise és hitelközvetítő holding társaságban, miután a Gazdaság Versenyhivatal határozatával a tranzakció utolsó előfeltétele is teljesült – tette közzé az ingatlanközvetítő a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

 

Az Otthon Centrum tájékoztatása szerint a GVH megállapította, hogy a tranzakció eredményeképpen megvalósuló összefonódás nem csökkenti jelentős mértékben a versenyt az érintett piacokon.

Az Otthon Centrum április 11-én kötött megállapodást az Open House hálózat tulajdonosaival, akik kisebbségi tulajdonosok maradnak a holding társaságban és az operatív irányításért is ők felelnek, a saját irodáikat pedig Open House franchise partnerként üzemeltetik.

Az Otthon Centrum nettó árbevétele 6,2 milliárd forintot tett ki 2021-ben szemben az egy évvel korábbi 4,4 milliárd forinttal. A társaság adózott eredménye tavaly 755,8 millió forintra nőtt a 2020-as 500 millió forintról. A csoport tavaly rekordot ért el mind az ingatlan hálózati forgalom, mind a hitelközvetítés terén.

A holding saját tőkéje 2,63 milliárd forintot, jegyzett tőkéje 422,8 millió forintot tett ki 2021 végén.

 

Fotó: Otthon Centrum

 

SOCIAL MEDIA