Minősített munkaerő-kölcsönzővé vált a Pensum Group

Piac

A humánerőforrás-szolgáltatások, főként a munkaerő-kölcsönzés terén meghatározó vállalat a lépésnek köszönhetően mostantól harmadik országbeli állampolgárokat, így akár az ázsiai térségből érkező munkavállalókat is alkalmazhat, illetve közvetíthet partnerei felé.

 

Tavaly nyáron lépett hatályba az a kormányrendelet, amely megkönnyítette a munkaerő-kölcsönzők számára harmadik országokból érkező munkaerő közvetítését. A Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett Pensum Group az elsők között kezdte meg a tevékenység elindításához szükséges engedélyezési folyamatot, melynek köszönhetően a társaságot október 24-én regisztrálták a minősített kölcsönbeadói nyilvántartásban. Ennek köszönhetően a humánerőforrás-szolgáltatások, főként a munkaerő-kölcsönzés terén meghatározó márka számára könnyebbé vált harmadik országbeli állampolgárok, így például az ázsiai térségből érkező munkavállalók alkalmazása, közvetítése partnerei felé. Az engedély alapján a társaság mostantól gyorsított eljárás keretében, a hiányszakmákban munkavállalási engedély beszerzésének mellőzésével toborozhat és foglalkoztathat a jogszabályban meghatározott harmadik országbeli munkavállalókat.

A Magyarországon fellépő, bizonyos területeken már krónikusnak mondható munkaerőhiány miatt a Pensum Group 2022. elejétől készült a harmadik országbeli munkavállalók foglalkoztatására. Ebben az időszakban külön ágazatot alakított ki a tevékenység operatív elvégzésére, azzal a céllal, hogy az engedély kézhezvételének időpontjában azonnal elkezdhesse a munkát. A Pensum Group több partnerénél konkrét igények is felmerültek harmadik országbeli munkavállalók foglalkoztatására, velük már az előkészítési fázisban tartanak az egyeztetések. A társaság felvette a kapcsolatot külföldi toborzó cégekkel, amelyek közül első körben egy vietnámi partnerrel kötött szerződést.

A Pensum tervei szerint a harmadik országbeli munkavállalók foglalkoztatása már a 2022-es évben elindul, és 2023. első negyedévtől termelő ágazattá válhat, biztosítva ezzel a társaság további dinamikus növekedését.

 

Fotó: sol/unsplash.com

 

SOCIAL MEDIA