Ők Magyarország legjobb bartenderei

Kiemelt Márkák

Idén először, hagyományteremtő céllal rendezte meg az Első Magyar Gin Manufaktúra a hazai bárszakma versenyét, az Opera Budapest Championship-et.

 

A verseny abszolút győztese mellett négy egyéb kategóriában választottak győztest a tizenkét döntőbe jutott versenyző közül. A Sfinx Gin & Wine Barban megrendezett döntőn a legígéretesebb bartendereknek több kreatív feladatot is meg kellett oldaniuk a győzelemért. A verseny összdíjazása 450 000 forint volt, melynek egyik nem titkolt célja, a magyarországi bárszakma ígéretes szereplőinek segítése is.

„Az első Opera Budapest Championship bajnokságra közel 50 bartender jelentkezett, ami még a mi elképzeléseinket is felülmúlta. Talán annak is tudható be, hogy külön díjat tűztünk ki a legjobb fiatal és legjobb vidéken dolgozó bartendernek” – mondta el Dámosy Bálint alapító-tulajdonos.

A zsűri tagja volt Segal Viktor mester-szakács, gasztronómiai tanácsadó is, aki kiemelte, hogy a versenyzők szívüket-lelküket beleadták a megmérettetés során. „Nagyon tetszett, hogy többen behozták szülőhelyük élményeit, ízeit. Remek gondolatokat, fúziókat láthattunk és a színvonal is nagyon magas volt.”

„Nagyon izgalmas volt látni, hogy a rövid rendelkezésre álló idő ellenére milyen izgalmas megoldások születtek a versenyzők számára ismeretlen, kreatív feladatban. Örömteli volt, hogy a versenyzők bátran kombinálták az ízeket és nagyon sok eredeti koncepciót láthattunk” – ezt már Rácz Zoltán zsűri tag, Magyar Bartender Szövetség elnökségi tagja tette hozzá.

Az„Opera Creative Champion” címet és a 200 000 forintos fődíjat Németh Szabolcs, a HighNote Skybar bartendere nyerte el.

A versenyen az alábbi kategóriákban hirdettek még győzteseket a versenyen elért összpontszámok alapján:

  • Opera Creative Gin Master: Kolozs Attila – Múzsa
  • Opera Creative Vodka Master: Kelemen Bence – BlackswanLAB
  • Opera Young Champion: Szabó Soma – Gin Corner Bár
  • Opera Creative Countryside Master, vagyis a legjobb vidéki vendéglátóhelyen dolgozó bartender: Tömördi Dorina – Szomszéd Koktélbár (Győr)

Az újdonsült bajnok, Németh Szabolcs a következőket mondta a versenyről: „Amikor megtudtam, hogy én nyertem az Opera Budapest Championship-et, először nem is tudtam elhinni. Hatalmas öröm és megtiszteltetés ez számomra, hiszen nagyon erős volt a mezőny. Az italomat a túrós palacsinta ihlette és nagyon örülök, hogy a versenyhez tartozó prezentációmban ilyen jól elő tudtam adni a történetét.”

 

SOCIAL MEDIA