TikTok videós megoldások

Kiemelt Piac

A TikTokon megjelenni nem lehetetlen, ellenben lassan mondhatjuk, hogy szinte kötelező. Tanácsok és példák a Vermis digitális ügynökségtől.

Szerzők: Balog Adrienn és Bánki Attila.

 

Egy márka számára két fontos kérdést kell manapság megválaszolni:

  1. A Facebook és az Instagram megjelenés mellé bele tud-e férni még a TikTok is?
  2. És ha igen, akkor a TikTokra fordított összes költségnek van-e megtérülése?

Ahhoz, hogy a TikTokon történő aktív jelenlét valóban megtérüljön, tudunk kell, hogy ez egy videós platform – emiatt pedig sokkal közelebb áll a YouTube-hoz, mint a Facebookhoz. Éppen ezért a videó gyártási költségeket mindig észben kell tartanod.

Készítettünk egy listát arról, hogy milyen típustartalmakból válogathatsz, és hogy mire kell számítanod, ha a különböző típusokkal szeretnél megjelenni a platformon.

 

TikTok videó típusok (válogatás):

„Sima” videós tartalom: ezek a legegyszerűbben előállítható tartalmak. Épp nyaralsz, és gyönyörű helyszínen vagy? Szuper, ragadd meg a kamerád, válassz ki egy éppen felkapott TikTok zenét, és videózd le a helyszínt, mutasd meg a város nevezetességeit. Ne felejtsd el, hogy nem csak a videók rögzítésével, hanem majd a vágással is foglalkoznod kell. Ha magyarul beszélsz benne, vagy magyar felirattal látod el a videót, akkor az sem mindegy, hogy honnan posztolod: Magyarországról, ahol értik is, amit ráírtál, vagy külföldről, ahol nem. Nem is gondolnád, de bizony a posztolás helyszíne is befolyásolja majd tartalmad terjedését.

@kyraliebers Short clips of our holiday in Greece☀️🇬🇷 #fy #fyp #holiday #vacation #vacay #vakantie #greece #kos ♬ original sound – discolines


 Videó „montázs” tartalom: sokan élnek ezzel a megoldással, mert ez az egyik legegyszerűbb tartalomtípus: elég hozzá egy egyszerű háttérvideó, egy TikTok -on elérhető zene, ami most éppen trendi és jól fut, valamint az erre a zenére másodpercekre pontosan vágott videó, és a kényelmesen olvasható, ámde kellően ütős szöveg. A jó pillanatban történő posztoláson kívül ezek mindegyikére szükséged lesz a sikerhez.

@hackman_official #magyaríró #azutolsóhuszonhét #könyvmoly #gondolatok #nekedbe ♬ middle of the night – EX7STENCE™

 „Képes” videó tartalom: ha inkább fotóznál, mint videóznál, vagy inkább fotókkal van tele a telefonod galériája, és nem videókkal, akkor ez lehet számodra a jó választás. Életed legemlékezetesebb napja volt az esküvőd? Éppen nyaralsz? Együtt vagy a haverokkal? Keress egy jól futó, stílusában odaillő (vagy pont oda nem illő) zenét, válogasd ki kedvenc képeid, és pakold őket fel a TikTokra! Itt is figyelj a zene ütemére történő vágásra, effektezésre. Használj matricákat, feliratokat és tedd színesebbé a tartalmaidat. Ha lehet, ne húzd sokáig a csattanós lezárást, ha pedig úgy érzed, laposodik a videód, akkor inkább rövidítsd le!

@inspiration_wedding Which one is your favourite? 1-8?😍 #fyp #hochzeit #wedding #hochzeitsinspo #love #idea #fy #foryoupage #fürdich #inspiration #photoshooting #hochzeitsfotos #weddingphotos ♬ Marry You – Bruno Mars

 A „# challenge” videós tartalom: a TikTokon van egy csomó kihívás. Figyelj ezekre, és ha bármi eszedbe jut, ami kreatív, vagy úgy érzed, jól meg tudnád csinálni, akkor SOS csináld is meg, ugyanis ezeknek a kihívásoknak van egy „szvatossága”, hiszen a kihívás le fog csengeni. Ha ebből kifutsz, akkor még akár kínos is lehetsz. Ha lehet, vegyél részt valamelyik népszerű # challenge-ben, vagy hozd létre sajátodat – az első opcióval bekerülhetsz egy adott kampány és/vagy trend legnépszerűbb videói közé, a másodikkal pedig aktivizálni tudod követőidet, melyet követően az azonos #-el ellátott videók közös gyűjtőoldalra kerülnek, így mindenki könnyen megtalálhatja az azonos tematikájú videókat. Az alábbi WC papír-ívós kihívást talán senkinek nem kell bemutatnunk, hatalmasat ment a közösségi oldalon az elmúlt hónapokban.

@aprileelee2 #challange #drinking #family #creeper ♬ Somebody’s Watching Me – Single Version – Rockwell


 „Duett” típusú tartalom: duettezz valakivel, vagy készíts saját duett videót! Éneklős videóknál nagyon menő ez a technika – készíts egy olyan zenés videót, ahol eredetileg 2 ember duettezik. Vedd fel a saját részed, és jelöld meg a videón azt a részt, ahol társulhatnak hozzád más felhasználók. Hagyd ki a leendő duettpartnered részét, vagy harmonizálj vele, és várd, hogy új, veled kapcsolatos tartalmak szülessenek!

@blairdaviemusic #duet with @corps_meteore hope you love this my friends xo #singwithme #singforme #someonelikeyou #fyp #singersoftiktok #music #adele #singersongwriter #trending ♬ son original – Corps Météore


 „Kollázs” típusú tartalom: szembejött veled egy nagyon vicces videó vagy egy új trükk, amit azonnal ki is próbálnál? Használd a kollázs funkciót, melynek segítségével a videó első részében az eredeti videó fog látszódni, utána pedig készítsd el saját verziódat, és máris mehet a közös szórakoztató tartalom az eredeti feltöltővel!

@samramsdell5 #stitch w/ @Maddie – Ngl i am proud of this one 😂😂 #ohhjaaames #coupleschallenge #couplescomedy ♬ As It Was – Harry Styles

 „Kommentre válaszolós” tartalom: ha bármiben állást foglalsz, akkor a TikTok népe kommenteket küld majd neked. Ez bármi lehet, kaphatsz egy igazságtalan, vagy éppen nagyon vicces kommentet az előző videódra, a lényeg, hogy ezekben az esetekben válaszolj rá egy új videóval! Kattints rá a kommentre, válaszd ki, hogy „válasz videóval”, és már készülhet is az új tartalom saját oldaladra à a videón az eredeti komment természetesen látható lesz, így mindenki érteni fogja annak okát. Azt is megteheted, hogy a kommentre válaszként küldesz még egy videót.

@mischiefmakermadness Reply to @a05l06e the worst nightmare for anyone who has bunk beds #peterpangoeswrong #mischieftheatre #comedy #CloseYourRings #bunkbeds #fyp ♬ Fallen Down – Toby Fox

 „Élőzés” típusú tartalom: nem tudod úgy megnyitni az alkalmazást, hogy ezernyi felhasználó ne legyen éppen élőben bejelentkezve. Ennek a funkciónak köszönhetően élőben követhetünk sporteseményeket, tárgyalásokat (kezeket fel, ki nézte itt a Depp-Heard tárgyalást?), vagy hírességek bejelentkezéseit – kommentelhetsz, kérdezhetsz, vagy akár az élő videóba is bekerülhetsz!

 

„Szinkronizálás” típusú tartalom: ez talán a legősibb, még a Musical.ly időkből itt maradt megoldás. Találtál, vagy készítettél egy nagyon vicces/necces/ciki/trending videót, amit szeretnél a saját hangoddal kommentelni? Töltsd fel a videót, és a szerkesztésnél az eredeti hang leállítása után rögzítheted saját hangodat, hogy új értelmet adj a videónak.

@sabinatakacs 12 évnyi bőröndből élés után,ez az első hely ahol tovább maradok mint terveztem🙂 #lappföld #északisarkkör #nomád ♬ original sound – sabinatakacs

 Filteres tartalom: A különböző filterek száma a TikTokon számtalan. Próbáld ki egyiket s másikat, találj ki hozzá sztorit, vagy csak mutasd meg, mit tudsz kihozni egy filterből! Vigyázz, mert egy filtertől még nem biztos, hogy izgalmas lesz, amit csinálsz. Használd az éppen aktuális felkapott filtereket, készíts velük saját tartalmat, és próbálj bekerülni a legnépszerűbb videók közé! Alakulj át hírességekké, növessz szakállat, tegyél furán táncoló figurákat a szobádba, válassz egy felkapott zenét, és nézd meg, meddig jutsz el vele!

@thethirdraps This filter hits different 😂😭 #fyp ♬ original sound – Niana Guerrero

Az alapok világosak? A jövő héten folytatjuk!

 

Balog Adrienn

 

Bánki Attila

 

SOCIAL MEDIA