Szegeden bővíti szoftverfejlesztési tevékenységét a Continental

Kiemelt Piac

A Continental ünnepélyes keretek között bejelentette, hogy a vezetéstámogató és automatizált járművezető megoldásokon dolgozó budapesti székhelyű üzleti területe, a Continental Autonomous Mobility Hungary új csapatokat hoz létre Szegeden a következő hónapokban.

 

„A meglévő és folyamatosan bővülő szegedi ContiTech gyár mellett így a Continental autonóm mobilitási üzletága is megjelenik a városban. A szegedi csapat felépítése melletti érv a magas színvonalú helyi egyetemi képzés, illetve az erős helyi szoftverfejlesztői szakmai közösség” – mondta el Dr. Keszte Róbert, a Continental Magyarország országigazgatója.

Ezzel a lépéssel tovább erősödött a vállalat autonóm mobilitási tevékenysége Magyarországon, amely a 2018-ban átadott budapesti Mesterséges Intelligencia Fejlesztési Központtal indult útjára, majd a 2022 szeptemberében létrejött Alkalmazásfejlesztési Központtal egészült ki. A két meglévő központhoz kapcsolódó szegedi csapatok felépítésével a Continental előmozdítja a vezetéstámogató és automatizált járművezetéshez kapcsolódó technológiák kutatását, fejlesztését és iparosítását, ezzel is hozzájárulva a biztonságos és fenntartható mobilitás erősítéséhez világszerte – írják.

Dr. Lóránd Balázs, a Continental vezetéstámogató és automatizált járművezető megoldásokon dolgozó üzleti terület magyarországi vezetője a bejelentés kapcsán kiemelte: „A következő években Budapest mellett Szegeden is bővíteni kívánjuk a jelenleg közel 200 fő szoftvermérnökből álló budapesti csapatunkat. A Continental globális cégcsoportként rugalmas hátteret biztosít az alkotómunkához. Célunk, hogy olyan csapatokat építsünk fel Szegeden, amelyek minél nagyobb önálló felelősséggel rendelkeznek, és innovatív megoldások kialakításán tudnak dolgozni. Büszkék vagyunk rá, hogy ezek az általunk fejlesztett, kézzelfogható megoldások hamarosan a közlekedésünk fontos részét fogják képezni.”

 

Magas hozzáadott értékű munkahelyek Szegeden

A szegedi csapat tevékenységének fókuszai az első időszakban a mesterséges intelligencia alapú fejlesztéshez szükséges adatok előkészítése, feldolgozása, továbbá az ehhez kapcsolódó eszközök és keretrendszerek, valamint beágyazott rendszerek fejlesztése. Ezek a témák egyszerre kapcsolódnak az innovatív termék- és alkalmazásfejlesztéshez.

A Szegeden felvett kollégák az első időszakban távmunka keretei között dolgoznak majd, miközben lehetőség lesz arra is, hogy egyes napokon személyesen is együtt legyen a csapat Szegeden vagy Budapesten, ezzel elősegítve a személyes és szakmai kapcsolatok felépítését. Később önálló iroda nyitása a terv a vidéki nagyvárosban.

 

SOCIAL MEDIA