Image kampányt indít a Westend

Kiemelt Márkák

Élj tudatosan! Ezzel a szlogennel indít októberben image kampányt a Westend.

 

Rendkívüli időket élünk, pár éve még elképzelhetetlen események, folyamatok, lehetőségek, kihívások zajlanak egyéni és társadalmi szinten is. Talán sosem volt még ennyi eszközünk, de ekkora kihívásaink sem, amelyek arra ösztökélnek, hogy haladéktalanul átgondoljuk a nem túl távoli jövőnket, sőt tulajdonképpen már a jelenünket is. Ma már a fenntartható fejlődéssel és az életszínvonalunk megtartásával valamennyiünknek foglalkoznia kell. Eddig talán csak a legelhivatottabbak élték úgy az életüket, hogy fogyasztói magatartásukat áthatotta a tudatosság. Ma már erre mindenki rákényszerül. A kényszerből azonban sok esetben erény kovácsolható: a pazarlás megállítása, a feleslegessé váló dolgok elajándékozása vagy újrahasznosítása, az erőforrásainkkal való spórolás, mind-mind olyan terület, ami jóérzéssel tölthet el bennünket és egy újabb szintre emelheti a létezésünket.

A fogyasztói magatartás változásában a tudatosság kulcsszó. Mit vegyek le az áruházak polcairól, mire van igazán szükségem, mi legyen azokkal a használható, más számára még értéket képviselő dolgaimmal, amelyekre nekem már nincs szükségem? Hogyan takarékoskodhatok az erőforrásokkal? Mit tegyek, hogy a háztartásomban keletkező hulladékból ne csak szemét legyen? Milyen megoldásokat kínálnak nekem, amelyekkel akár kényelmesebben, de biztosan fenntarthatóbban tudok élni?

Ezek közül a kérdések közül most három nagy területre koncentrál a Westend új kampánya: az élelmiszerpazarlás megállítására, a használt ruhák újrahasznosítására és azokra a digitális megoldásokra, amelyek használata a fenntarthatóbb működést segíti elő valamilyen módon. Élj tudatosan! szlogennel jelennek meg egész októberben a bevásárlóközpont digitális és online felületein a népszerűsítő felhívások. A Fogyassz tudatosan! alszlogen az élelmiszerpazarlás elleni fellépést sürgeti. A Vásárolj tudatosan! arra buzdít, hogy a feleslegessé váló, de mások számára még használható darabjainkat adjuk le a külön erre a célra a Westendben kialakított gyűjtőhelyre, a ReStore-ba. A Parkolj tudatosan! pedig arra biztatja a látogatókat, hogy ha már nem két keréken vagy közösségi közlekedéssel érkeztek a bevásárlóközpontba, hanem autóval, akkor legalább a parkolást intézzék papírmentesen a Westend saját parkoló applikációjával – írják.

 

Élj tudatosan! Mutasd meg, mit jelent neked a fenntarthatóság!

Az októberi image kampányhoz egy dizájnpályázat is társul. A vállalkozó kedvűek most a kampánnyal összhangban a fenntarthatóság jegyében tervezhetik át a Westend logóját, az ikonikus W betűt. A feladat tehát nem más, mint digitálisan megtölteni a Westend logóját olyan kreatív tartalommal, ami a legjobban reprezentálja a fenntarthatóságot, a tudatos váráslást, a tudatos fogyasztást és a papírmentes parkolási megoldást a bevásárlóközponthoz kötődően.

A pályázati anyagokat november 4-ig kell feltölteni a westend.hu/designpalyazat oldalra, ahol részletes pályázati kiírás is szerepel.

 

SOCIAL MEDIA