George Clooney és a Nespresso rávilágít a kockázatra

Kiemelt Márkák

Az új, The Empty Cup elnevezésű kampányban George Clooney, a márka nagykövete egy üres kávéscsészét tart a kezében, annak a kockázatnak a szimbólumaként, amellyel világszerte rengeteg kávétermelő szembesül napjainkban, és akik közül több mint 140 000 farmer szorosan együttműködik a Nespresso-val.

 

A The Empty Cup kampány az első alkalom, amikor a Nespresso régóta ismert márkanagykövete az immár védjegyének számító Nespresso kávé helyett egy üres csészét tart a kezében.

George Clooney elmondta: „Az éghajlatváltozás valós veszélyt jelent, és a kávétermelők a frontvonalban állnak. Létfontosságú, hogy ezeket a közösségeket támogassuk abban, hogy pénzügyi és környezeti szempontból ellenállóak legyenek, és hogy ne csupán túléljenek, hanem boldoguljanak és növekedjenek is. Ez a gondolat áll a Nespresso törekvéseinek középpontjában. Ám mindez többről szól, mint a kávé. Az éghajlatváltozást egyetlen vállalat, sőt egy egész iparág sem képes megoldani. Nagyon gyorsan és határozottan kell cselekednünk, globális szinten. Hatalmas a tét.”

Guillaume Le Cunff, a Nespresso vezérigazgatója így nyilatkozott: „Veszélybe került a különleges ízvilág, a kiváló minőség és a specialty kávékeverékek – vagyis mindaz, ami fontos a kávé szerelmeseinek. Cselekednünk kell, hogy a kávét és a kávétermelő közösségeket megvédjük az éghajlatváltozás hatásaival szemben. Ez a Nespresso szemléletének alapja immár 20 éve, de most még tovább megyünk. A regeneratív mezőgazdaság lehetőséget kínál, hogy a gazdálkodás fontos szerepet játsszon a klímaválság megoldásában. Ez egy olyan megközelítés, amely nemcsak elvesz a földtől, hanem valódi gyógyító hatással van a természeti környezetre, és helyreállítja a megbillent egyensúlyt. Büszke vagyok arra, hogy a Nespresso-nak úttörő szerep jut ebben az átalakulásban, de ennél is többet kell tennünk. Ezért arra kérjük a magán- és állami szervezeteket, hogy tegyenek olyan lépéseket, amelyek kézzelfogható változást eredményeznek.”

A The Empty Cup immár George Clooney tizenhatodik Nespresso-kampánya. Október 1., a kávé világnapja előtt a márka nagykövete arra kéri az olvasókat, hogy az éghajlatváltozással kapcsolatban „gondoljanak arra is, mi van a csészén kívül”.

 

SOCIAL MEDIA